CSAT a amânat o decizie în privinţa avionului pentru zboruri speciale

CSAT a discutat, marţi, despre avionul pentru zborurile înalţilor demnitari, dar nu a luat o decizie, urmând ca subiectul să mai fie abordat.

286 afișări
Imaginea articolului CSAT a amânat o decizie în privinţa avionului pentru zboruri speciale

CSAT a amânat o decizie în privinţa avionului pentru zboruri speciale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială, în cadrul şedinţei, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au dezbătut tematica referitoare la constituirea, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, a capabilităţii aeriene pentru executarea zborurilor speciale şi au decis să amâne luare unei decizii în acest sens.

Referitor la proiectul Strategiei industriei naţionale de securitate, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis dezbaterea acestuia în viitoarea şedinţă a CSAT, după aprobarea strategiei într-o şedinţă a Guvernului României.

În cadrul şedinţei CSAT a dezbătut şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a fost condusă de preşedintele Traian Băsescu. La reuniune au participat prim-ministrul Victor Ponta, viceprim-ministrul, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Robert-Marius Cazanciuc, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, directorul Serviciului Român de Informaţii, George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprişor şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Bogdan Oprea.

La şedinţă au mai participat, ca invitaţi, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, şi consilierul de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, Sorin Encuţescu.

În luna august, Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă achiziţionarea unei aeronave pentru înalţi demnitari, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Corneliu Dobritoiu (PNL), precizând, recent, pentru MEDIAFAX, că suma totală necesară achiziţionării în leasing a aeronavei se ridică la 56 de milioane de euro.

La data adoptării ordonanţei, premierul Victor Ponta declara că Guvernul şi-a propus să achiziţioneze o aeronavă de 12 locuri pentru a fi folosită în deplasările oficiale de către preşedintele României, prim-ministru, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi miniştri.

Ponta preciza că România este singura ţară din UE care nu are aeronavă oficială, iar pentru astfel de zboruri este închiriată o aeronavă de dimensiuni mai mari de la Tarom. Ponta susţine că astfel costul deplasărilor oficiale este foarte mare, iar oricum, din această toamnă, aeronava respectivă va intra în reparaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici