Cseke Attila, candidat la Primăria Oradea, a împărţit cutii cu vitamina C, cu poza şi numele său

Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, candidat UDMR la Primăria Oradea, le-a împărţit, duminică, trecătorilor, cutii cu vitamina C, pe care scrie "Vitamina Cseke", alături de sloganul "Oradea sănătoasă", şi pe care apar poza şi numele său.

375 afișări
Imaginea articolului Cseke Attila, candidat la Primăria Oradea, a împărţit cutii cu vitamina C, cu poza şi numele său

Cseke Attila (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, care candidează la Primăria Oradea, a susţinut, duminică, o conferinţă de presă în faţa unei farmacii din municipiu, spunând că el propune ca simbol pentru Oradea sănătoasă "vitamina C de la Cseke".

"Au existat de-a lungul istoriei câteva produse descoperite de savanţi maghiari şi care au ajutat întreaga omenire. Eu propun ca simbol pentru programul «Oradea sănătoasă» un astfel de produs. Savantul maghiar se numeşte Szent-Gyorgyi Albert şi este premiant Nobel pentru medicină în 1937 pentru descoperirea din ardeiul de Szeged a vitaminei C. Eu propun ca simbol pentru Oradea sănătoasă vitamina C de la Cseke. Un savant maghiar a ajutat întreaga omenire şi eu propun ca un primar cu programul «Oradea sănătoasă» să-i ajute pe toţi orădenii", a spus Cseke Attila.

Cseke a vorbit şi despre programul de screening pentru cancer mamar pe care vrea să îl lanseze dacă va ajunge primar, subliniind că din Primărie are de gând să facă ce a făcut de la Ministerul Sănătăţii, respectiv să îi ajute pe toţi orădenii, "indiferent de apartenenţa etnică".

"Azi, la Spitalul Judeţean Oradea există cel mai modern mamograf din ţară şi nu-l folosim la adevărata lui valoare. Grupul ţintă al programului de screening este format din 28.500 de femei cu vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani, astfel că se impune acest program", a spus Cseke.

Cseke doreşte ca Primăria să suporte costurile pentru analizele femeilor, astfel ca boala să fie despistată într-un stadiu cât mai incipient, iar pacienta să poată fi tratată.

El a prezentat apoi o cutie de vitamina C, redenumită "Vitamina Cseke". Pe cutia în care sunt zece tablete de vitamina C se află poza şi numele lui Cseke Attila, alături de sloganul "Oradea sănătoasă".

După ce le-a împărţit jurnaliştilor câte o cutie din "Vitamina Cseke", fostul ministru al Sănătăţii a pornit prin centru, împărţind o cutie fiecărui orădean cu care s-a întâlnit.

Candidaţii la Primăria Oradea sunt actualul primar Ilie Bolojan (USL), Cseke Attila (UDMR), Zatyko Gyula (PPMT), Mihai Groza (PDL), Horea Vuşcan (Partidul Uniunea Ecologista din România), Ioan Hathazi (PRM), Gheorghe Frenţ (PPDD), Dorel Vesa (Partidul Poporului - Legea Cojocaru) şi Marius Sonea (UNPR)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici