Cum interpretează un lider ALDE manifestaţia diasporei din Piaţa Victoriei: Iohannis are al doilea mandat în buzunar dacă participă un milion de oameni

Europarlamentarul Renate Weber (ALDE) a apreciat, la TVR 1, că preşedintele Klaus Iohannis „are al doilea mandat în buzunar" dacă la mitingul de protest al Diasporei , programat pentru 10 august, în Piaţa Victoriei, se va înregistra o prezenţă de un milion de participanţi.

3633 afișări
Imaginea articolului Cum interpretează un lider ALDE manifestaţia diasporei din Piaţa Victoriei: Iohannis are al doilea mandat în buzunar dacă participă un milion de oameni

Europarlamentar ALDE: Iohannis are al doilea mandat în buzunar dacă participă un milion de oameni la protestul Diasporei

„Dacă vin un milion de oameni să fie pe străzi în ziua de vineri, Iohannis are al doilea mandat în buzunar. Pentru că, de fapt, ideea <Vine Diaspora> este în continuarea ideii că Diaspora este cea care l-a ajutat să ajungă preşedinte în 2014. Dacă nu vine lumea în piaţă vineri, eu cred că Iohannis şi-a pierdut al doilea mandat. Vom vedea câţi vor veni”, a declarat, miercuri seară, europarlamentarul ALDE, Renate Weber, la TVR 1.

Aceasta a adăugat că formaţiunile din opoziţie speră ca, prin mitingul Diasporei, să determine ieşirea PSD de la guvernare.

„Ideea e că dacă ar veni peste 100.000, sau măcar 100.000 de oameni, se crează o emoţie colectivă. Pe emoţie colectivă foarte multe lucruri se pot întâmpla. Dacă opoziţia e acolo, ei spun că poate totuşi se sperie PSD-ul şi pleacă acasă. Pe emoţie se mizează”, a spus Weber.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că a încurajat membrii şi simpatizanţii PNL să participe la mitingul Diasporei, din 10 august de la Bucureşti, şi că speră ca evenimentul să fie unul de amploare, precizând că el nu a luat încă decizia dacă va participa sau nu.

Primăria Capitalei anunţă că protestul din 10 august nu are organizatori, deoarece persoanele chemate la discuţii privind organizarea manifestării au refuzat să semneze protocolul aferent şi „să-şi asume răspunderea”, instituţia subliniind că o simplă notificare este nulă din punct de vedere legal.

„Manifestaţia anunţată pentru vineri, 10 august, în Piaţa Victoriei, nu are organizatori. În cadrul şedinţei Comisiei de avizare a cererilor de organizare şi desfăşurarea a adunărilor publice, care a avut loc astăzi, la Primăria Municipiului Bucureşti, au fost discutate, printre alte solicitări, două cereri de organizare a unui miting, în Piaţa Victoriei, pe data de 10 august”, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai precizează că prima notificare a fost formulată de Alexandru Dan Baban-Neacşu, reprezentat Cristian Mihail Dide şi Tudor Carstoiu şi înştiinţează municipalitatea cu privire la organizarea, în data de 10 august, începând cu ora 19.00, în Piaţa Victoriei, a unei adunări publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici