Dan Diaconescu, prezent la Comitetul Executiv al UNPR. Ce îşi propune partidul pentru alegerile din 2012

Comitetul Executiv al UNPR s-a reunit sâmbătă la Palatul Parlamentului, la un an de la înfiinţarea partidului, la şedinţă participând, ca invitat, şi Dan Diaconescu. Secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat sâmbătă, la Comitetul Executiv, că partidul are 200.000 de membri şi îşi propune un scor de 10% la alegerile locale şi parlamentare din 2012.

1282 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu, prezent la Comitetul Executiv al UNPR. Ce îşi propune partidul pentru alegerile din 2012

Dan Diaconescu, prezent la Comitetul Executiv al UNPR (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a afirmat că, la un an de la înfiinţarea partidului, decizia de a intra la guvernarea alături de PDL s-a dovedit una "înţeleaptă".

"Nu este foarte confortabil pentru noi, un partid de centru-stânga, să se afle la guvernare cu cel mai de dreapta partid din România", a spus Sârbu, adăugând că intrarea la guvernare a UNPR a asigurat stabilitatea politică şi a pus premisele redresării economice într-o perioadă în care "demagogia şi-a făcut foarte uşor apariţia".

Sârbu a afirmat că UNPR are ca obiective revenirea salariilor bugetare, până la sfârşitul anului, la nivelul anterior diminuării cu 25% şi majorarea pensiilor, începând cu 2012, cel puţin cu rata inflaţiei.

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat că evaluările instituţiilor financiare internaţionale arată că şi în 2011 şi în 2012 România va înregistra creşteri economice, neexistând riscul intrării într-o spirală a crizei, ca în cazurile Portugaliei, Spaniei sau Greciei.

Diaconescu a menţionat că există şi zone critice, precum absorbţia fondurilor europene şi restructurarea societăţilor naţionale din energie, transporturi şi infrastructură.

"Nu obligatoriu măsurile de austeritate duc la pierderea alegerilor", a spus el.

La Comitetul Executiv al UNPR a fost prezent şi proprietarul OTV, Dan Diaconescu.

Întrebat de jurnalişti dacă prezenţa lui semnifică şi o apropiere între UNPR şi partidul pe care acesta l-a fondat, Diaconescu a negat, precizând că statutul formaţiunii interzice formarea de alianţe.

El a menţionat că îşi propune, "ca viitor preşedinte", să aibă o relaţie bună cu toate partidele parlamentare, participând la întruniri similare şi la PSD.

Diaconescu a depus la tribunal o solicitare de înfiinţare a Partidului Poporului, instanţa respingând cererea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici