Dan Vîlceanu, vicepreşedintele liberalilor: PNL cere Guvernului să retragă Hotărârea de Guvern care taie pensiile celor care au lucrat în grupele I-II/ Cîtu (PNL): O rectificare bugetară pozitivă atrage o anchetă parlamentară

PNL cere Guvernului Tudose să retragă Hotărârea de Guvern prin care li se taie pensiile persoanelor care au lucrat în grupele I şi II de muncă, "în condiţii grele", a declarat, joi, vicepreşedintele PNL Dan Vîlceanu, afirmând că în caz contrar liberalii o vor ataca în instanţele de contencios.

1032 afișări
Imaginea articolului Dan Vîlceanu, vicepreşedintele liberalilor: PNL cere Guvernului să retragă Hotărârea de Guvern care taie pensiile celor care au lucrat în grupele I-II/ Cîtu (PNL): O rectificare bugetară pozitivă atrage o anchetă parlamentară

Dan Vîlceanu, vicepreşedintele liberalilor: PNL cere Guvernului să retragă Hotărârea de Guvern care taie pensiile celor care au lucrat în grupele I-II

"PSD taie pensiile românilor care au lucrat în grupa I şi II de muncă, adică în condiţii grele de muncă. Mă refer la Hotărârea de Guvern nr. 291 din mai anul acesta prin care sunt modificate normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010. Practic prin această hotărâre pensionarii care au ieşit înainte de 2011 la recalculare primesc o pensie mai mică, iar cei care au ieşit la pensie după 2011 primesc o pensie mai mare. (...) PNL solicită de urgenţă Guvernului PSD-ALDE să retragă această Hotărâre de Guvern. În cazul în care nu vor proceda la retragerea acestei Hotărâri de Guvern vom ataca în instanţele de contencios administrativ această HG întrucât este discriminatorie şi creează în România pensionari de categoria I-a şi pensionari de alte categorii", a declarat vicepreşedintele PNL Dan Vîlceanu, într-o conferinţă de presă.

Dan Vîlceanu a afirmat că sunt peste 50.000 de pensionari afectaţi de Hotărârea de Guvern nr. 291 şi că diferenţele pe care le instituie sunt de ordinul sutelor de lei.

Cîtu (PNL): O rectificare bugetară pozitivă atrage o anchetă parlamentară

Vicepreşedintele PNL Florin Cîtu a declarat, joi, că execuţia bugetară este "un dezastru" şi că o rectificare bugetară pozitivă ar atrage o anchetă parlamentară, afirmând că PSD lucrează la desfiinţarea Pilonului II de pensii pentru a aduce bani la buget pe termen scurt.

"Execuţia bugetară este un dezastru, cred că acestea au fost şi cuvintele prim-ministrului Tudose care a spus că este foarte proastă. (...) În acest moment pe această execuţie bugetară deficitul se duce către 4% la sfârşitul anului, deci mai aproape de cele mai pesimiste estimări. O astfel de execuţie bugetară atrage consecinţe. Primele consecinţe au fost prezentate în programul de guvernare Tudose care mai apoi au fost reîntoarse, o parte din ele - taxa de solidaritate, taxa pe cifra de afaceri -, dar au rămas altele", a declarat vicepreşedintele PNL Florin Cîţu.

Florin Cîtu a afirmat că o rectificare bugetară pozitivă atrage o comisie de anchetă parlamentară.

"Având în vedere această execuţie bugetară şi tot ce se întâmplă cu programul de guvernare rectificarea bugetară care urmează nu poate să fie decât negativă. O rectificare bugetară pozitivă atrage după sine o comisie de anchetă parlamentară. Automat. Nu există niciun dubiu", a spus vicepreşedintele PNL.

Liberalul a susţinut că o soluţie cu care ar putea veni PSD ar putea fi tranzacţiile financiare, "dezastruoasă pentru economie", deoarece ar însemna costuri mai mari pentru români.

"O a doua soluţie la care ştim că se lucrează (...) este dispariţia Pilonului II de pensii", a adăugat Cîţu, afirmând că aceasta strategie va aduce bani la buget pe termen scurt.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici