Dăncilă anunţă care este singura soluţie dacă Iohannis nu decide numirea noilor miniştri, la Dezvoltare şi Transporturi

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară la România Tv, că va mai aştepta câteva zile, după care va sesiza Curtea Constituţională, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va întârzia cu numirea miniştrilor Dezvoltării Regionale şi Transporturilor.

4086 afișări
Imaginea articolului Dăncilă anunţă care este singura soluţie dacă Iohannis nu decide numirea noilor miniştri, la Dezvoltare şi Transporturi

Dăncilă anunţă care este singura soluţie dacă Iohannis nu decide numirea noilor miniştri, la Dezvoltare şi Transporturi

"După cele discutate cu preşedintele partidului, cu preşedintele ALDE, mai aşteptăm câteva zile. Domnul preşedinte a spus că după 1 decembrie va veni cu nominalizarea sau va veni cu o explicaţie de ce se întârzie, iar dacă nu, trebuie să mergem la Curtea Constituţională, pentru a găsi acolo un rezultat la cele pe care le avem acum în faţa noastră. În cazul în care respinge această numire, vom hotărî în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CEx al PSD - n.r.). Singura noastră soluţie dacă nu se va veni cu nominalizarea sau cu o explicaţie din partea domnului preşedintelui este să mergem la Curtea Constituţională. Cred că este un caz unic în istoria Uniunii Europene. Acum, când se preia preşedinţia, când în faţa României se află acest proiect de ţară, avem o situaţie atât de dificilă, în care preşedintele efectiv nu este interesat de modul în care preluăm Preşedinţia Consiliului UE. Ne aflăm într-un impas în acest moment", a afirmat Viorica Dăncilă, într-o intervenţie telefonică, marţi seară, la postul România TV.

Aceasta a adăugat că este o vulnerabilitate faptul că Guvernul se află în vizita la Bruxelles, însă la este reprezentat de un ministru demisionar Lucian Şova la Ministerul Transporturilor, iar la Ministerul Dezvoltării nu este reprezentat de nimeni.

"Din partea României, la Transporturi participă ministrul Lucian Şova, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale nu participă nimeni, ceea ce consider că este o vulnerabilitate. Consider că este o vulnerabilitate dacă preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, nu va nominaliza noii miniştri. Este o situaţie neplăcută nu pentru Guvernul României, o situaţie neplăcută pentru România, pentru că deja se preiau dosarele în lucru, pentru că se participă la întâlnirile de pregătire de către Secretariatul General şi noi va trebui să facem această trecere de la un ministru la altul mult mai târziu decât este necesar", a completat Dăncilă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, marţi seară, la Bruxelles, că a finalizat draftul de sesizare a Curţii Constituţionale a României în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de numire a miniştrilor din Cabinetul Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis încă nu semnat decretele pentru revocarea din funcţie a ministrului Transporturilor, Lucian Şova, şi a ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, după ce cei doi au demisionat din Guvern. Şeful statului nu a luat nicio decizie nici în privinţa numirii Liei Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

Iohannis spunea că va anunţa decizia sa privind remanierea guvernamentală după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici