Dăncilă: Discutăm de cele 8,2 milioane euro pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că în şedinţa de Guvern de marţi se va lua în discuţie şi ajutorul financiar de aproape 8,2 milioane de euro de care România va beneficia pentru refacerea infrastructurii publice afectate de calamităţile naturale produse în vara anului trecut.

188 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Discutăm de cele 8,2 milioane euro pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi

Dăncilă: Discutăm de cele 8,2 milioane euro pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi

"În şedinţa de astăzi (marţi -n.r.), vom discuta despre ajutorul financiar de aproape 8,2 milioane de euro de care România va beneficia pentru refacerea infrastructurii publice afectate de calamităţile naturale produse în vara anului trecut. Comisia Europeană a aprobat aplicaţia depusă de Guvernul României, realizată cu sprijinul şi în colaborare cu autorităţile locale din regiunea Nord-Est, urmând ca în perioada următoare să intre şi în analiza Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene", a anunţat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că estimarea este ca, în luna septembrie, să fie luată decizia finală, iar începând cu această toamnă, fondurile să poată fi accesate.

"Cele peste 8 milioane de euro din fondul de solidaritate al Uniunii Europene vor fi utilizate pentru decontarea cheltuielilor făcute deja de la bugetul de stat pentru operaţiunile de urgenţă şi lucrările de reabilitare necesare înlăturării pagubelor produse de inundaţii. Pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii, Secretariatul General al Guvernului este în legătură cu autorităţile locale. Împreună vom analiza dacă România îndeplineşte condiţiile de eligibilitate pentru a depune o nouă aplicaţie de accesare a sprijinului din Fondul de solidaritate al UE şi pentru limitarea efectelor produse de vremea severă", a mai spus Viorica Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici