Dăncilă şi Gentiloni au discutat despre comunitatea românilor din Italia

Premierul Viorica Dăncilă şi omologul său italian, Paolo Gentiloni, au discutat, joi, despre întărirea relaţiilor bilaterale, dar şi despre importanţa comunităţii românilor din Italia, prim-ministrul italian afirmând că gradul de integrare al acesteia este în prezent ”satisfăcător”.

747 afișări
Imaginea articolului Dăncilă şi Gentiloni au discutat despre comunitatea românilor din Italia

Dăncilă şi Gentiloni au discutat despre comunitatea românilor din Italia

”Dorinţa noastră, o dorinţă pe care am discutat-o, este de a consolida şi de a întări relaţiile bilaterale, relaţii bilaterale excelente pe care le avem şi în acest moment. România şi Italia sunt parteneri privelegiaţi (privilegiaţi - n.r.), puternic legaţi din punct de vedere istoric, cultural şi lingvistic şi care împărtăşesc aceeaşi viziune privind o Europă unită, solidară şi puternică. (...) Am remarcat împreună, cu satisfacţie, tendindeţele economice pozitive din ambele ţări, context în care considerăm oportun să dăm un impuls relaţiilor economice româno-italiene. Italia reprezintă un partener strategic pentru ţara noastră, volumul schimburilor comerciale ajungând în 2017 la aproape 14 miliarde de euro, un nivel record pentru ultimul deceniu”, a declarat premierul Viorica Dăncilă după întrevederea cu omologul italian, Paolo Gentiloni.

Ea a reamintit şi de prezenţa numeroasă a firmelor italiene în România, ”prezenţa străină cea mai numeroasă şi în acelaşi timp cea mai diversificată”.

De asemenea, Viorica Dăncilă a anunţat că, după constituirea guvernului italian, va fi organizată o şedinţă comună a celor două guverne.

”Am discutat şi despre importanţa comunităţii româneşti din Italia, precum şi de comunitatea italiană din România, ambele reprezentând o punte de legătură dintre cele două state”, a adăugat Dăncilă. La rândul său, premierul italian, Paolo Gentiloni a caracterizat relaţia româno-italiană ca fiind excelentă.

”Baza acestor relaţii se fundamentează într-adevăr pe relaţiile culturale şi lingvistice şi (...) sunt susţinute de relaţii economice excelente. Relaţiile noastre sunt întărite şi de prezenţa foarte relevantă a unei comunităţi române în Italia, 1,3 milioane de persoane, poate că este cea mai consistentă comunitate română prezentă în străinătate. Vă asigur că e vorba de cea mai consistentă comunitate străină în Italia. Am convenit că nivelurile de integrare de-a lungul anilor au fost din ce în ce mai bune şi sunt în acest moment satisfăcătoare. Acolo unde intervin probleme guvernele noastre se angajează să intervină pentru a le soluţiona”, a spus premierul italian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici