Dâncu: Geoană trebuie să facă o dezbatere în PSD

Fostul vicepreşedinte PSD Vasile Dîncu afirmă, la RFI România, că Mircea Geoană va trebui să facă o dezbatere în partid, apreciind că trebuie discutată situaţia grupului care îl susţine la vârful PSD şi că, dacă va candida pentru şefia formaţiunii, va trebui să-şi schimbe echipa.

27 afișări
Imaginea articolului Dâncu: Geoană trebuie să facă o dezbatere în PSD

Dâncu: Geoană trebuie să facă o dezbatere în PSD (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Deşi îi recunoaşte meritele, Vasile Dâncu spune la RFI că Mircea Geoană nu va putea să-şi susţină în partid o nouă candidatură şi aceeaşi echipă.

"Mircea Geoană va trebui să facă o dezbatere în partid. Nu trebuie discutat despre Mircea Geoană în particular, ci despre Mircea Geaoană la pachet cu reforma partidului. Trebuie discutată situaţia grupului care îl susţine la vârful partidului, grup care a eliminat, de-a lungul timpului, foarte mulţi oameni. Nu cred că Mircea Geoană va reuşi să-şi susţină şi candidatura lui viitoare şi să reuşească cu această echipă din jur. Cred că va trebui să aleagă", afirmă Vasile Dâncu.

În opinia sa, PSD are nevoie de o conducere în care să se poată exprima regional toate zonele ţării.

"Avem nevoie de oameni care să nu fie contestaţi masiv în spaţiul nostru public, al Transilvaniei şi Banatului. De asemenea, a bloca ardelenii care vor să se exprime în PSD este o atitudine falimentară pentru formaţiune. Cred că PSD, pentru a câştiga vreodată alegerile din România, trebuie să-şi schimbe atitudinea faţă de Transilvania", consideră Dâncu.

La capitolul plusuri pentru Mircea Geoană, fostul vicepreşedinte al PSD menţionează scorul strâns la care acesta a pierdut în faţa lui Traian Băsescu şi faptul că a reuşit să atragă pentru prima oară un electorat tradiţional ostil social-democraţiilor.

Cu toate acestea, Mircea Geoană va trebui să vină în faţa partidului după acest eşec, crede fostul strateg al PSD.

"Dacă nu consideră un agajament faptul că a promis că demisionează, nu cred că Mircea Geoană trebuie să-şi dea demisia automat", susţine Vasile Dâncu.

În ceea ce-l priveşte pe vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, Vasile Dîncu spune că acesta ar avea şansa să preia conducerea partidului, dacă va avea o echipă formată din "oameni curaţi".

"Cristian Diaconescu are toate calităţile să fie un bun preşedinte pentru PSD. Ar putea să fie un preşedinte dacă ar reuşi să vină cu o echipă formată din oameni curaţi, angajaţi pentru reformă, oameni care nu consideră opoziţia un infern", a declarat Vasile Dâncu.

Un alt membru al "Grupului de la Cluj", fostul vicepreşedinte al PSD Ioan Rus, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că o parte dintre cei care conduc în momentul de faţă PSD trebuie "să dispară de acolo".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici