Dâncu: Un premier tehnocrat nu poate anticipa prestaţia unor oameni în comisii

Vasile Dâncu a declarat, miercuri, cu privire la „bâlbâiala” Guvernului Cioloş, că noul Cabinet a avut la dispoziţie foarte puţin timp pentru a-şi structura programul şi a afirmat că un premier tehnocrat nu poate să anticipeze prestaţia unor oameni competenţi în anumite comisii de audiere.

261 afișări
Imaginea articolului Dâncu: Un premier tehnocrat nu poate anticipa prestaţia unor oameni în comisii

Dâncu: Un premier tehnocrat nu poate anticipa prestaţia unor oameni în comisii (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Este o chestiune conjuncturală, nu ţine nici de capacitatea echipei, nici de capacitatea premierului, ci de faptul că atunci când se schimbă Guvernul prin crize politice şi prin scandaluri politice nu există timpul necesar pentru a construi largi proiecte care durează luni de zile", a răspuns Vasile Dâncu, întrebat ce părere are despre „bâlbâiala” Guvernului Cioloş care şi-a retras deja doi miniştrii şi îşi modifică de la o zi la alta programul de guvernare.

Vasile Dâncu a explicat că noul Cabinet a avut la dispoziţie foarte puţin timp. "Noi am avut la dispoziţie foarte puţin timp şi am mers pe un alt mecanism, preimerul desemnat a mers pe ideea de a prelua câteva priorităţi importante pe care le are România acum, pe care sunt singurele pe care ni le asumăm", a spus Dâncu.

Dâncu a mai spus că, în termen de o lună, miniştrii vor reveni în Parlament proiectele pe care le propun şi le vor supune dezbaterii.

Cât priveşte retragerea ministrului desemnat pentru Justiţie, Cristina Guseth, Vasile Dâncu a apreciat că premierul tehnocrat nu are în spate structuri politice, are doar propria sa expertiză şi nu poate să anticipeze prestaţia unor oameni competenţi în anumite comisii.

"Un premier desemnat care este tehnocrat nu are în spate propuneri politice (...) Există posibilitatea să apară lacune documentare, nu are la dispoziţie un specialist de la Bruxelles, până la ultimul detaliu, nu poate să anticipeze prestaţia unor oameni competenţi în anumite comisii", a susţinut Dâncu.

Vasile Dâncu a conchis că "bâlbâiala" Guvernului a ţinut doar de conjunctură şi nu de forţa şi expertiza noului cabinet.

"Vă asigur că sunt defecţiuni care ţin numai de conjunctură, nu ţin de forţă, de expertiză şi de ceea ce putem numi consistenţa unui Guvern. Sper să demonstrăm altceva chiar dacă începutul poate să nu fie întotdeauna cel mai fericit", a mai spus Dâncu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici