Daniel Ioniţă, avizat ambasador la Oslo, vrea să rezolve problema de imagine creată de cerşetori

Daniel Ioniţă, propus ambasador în Norvegia, a primit avizul pozitiv al comisiilor parlamentare de politică externă, el declarând că va face demersuri pentru eliminarea restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii dar şi pentru limitarea efectelor de imagine pe care le produc cerşetorii români.

103 afișări

Totodată el a propus, miercuri, la comisii, reînfiinţarea la Oslo a unui post de ataşat de interne.

"Voi acţiona în vederea intesificării circulaţiei forţei de muncă. La momentul aderării, României i-a fost asociată o perioadă de 7 ani de restricţii. În momentul de faţă, nu s-au ridicat restricţiile", a spus el

De asemenea, el a promis că va acţiona pentru a evita dezavantajele de imagine provocate României de cerşetorii din Oslo.

"Voi acţiona pentru a diminua şi evita deteriorarea imaginii României în Norvegia din motive colaterale, date de cerşetori", a spus el, propunând două acţiuni majore în acest sens - cooperarea în domeniile Justiţiei, afacerilor interne şi în domeniul poliţienesc, precum şi promovarea la Oslo a imaginii României reale.

"Clişeele asociate cerşetorilor români nu pot fi date la o parte fără a pune altceva în loc", a spus el.

Totodată, Daniel Ioniţă a spus că se va axa pe "continuitate", "consolidare", "creativitate" dar şi pe "rigurozitate".

El a mai spus că va promova extinderea cooperării economice, dar că se va axa totodată şi pe "problemele cetăţeanului", pronunţându-se pentru "angajarea creativă a diasporei" în proiectele ambasadei şi promiţând "servicii consulare de excepţie".

"Este necesară o Biserică ortodoxă la Oslo. Sunt deja făcute demersuri în acest sens", a mai spus el, adăugând că va continua eforturile în acest domeniu.

Diplomat de carieră, Daniel Ioniţă a fost directorul direcţiei Politici de securitate din MAE şi a făcut parte din echipa de organizare a Summitului NATO de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici