Daniel Suciu: PSD a adus în jur de 70 de invitaţi pentru moţiunea de cenzură. A făcut primul cerere

Liderul grupului deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a declarat miercuri că nu mai sunt locuri la balcoanele din sala de plen pentru invitaţii altor grupuri parlamentare care vor să participe la dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură, pentru că PSD a făcut primul cerere.

961 afișări
Imaginea articolului Daniel Suciu: PSD a adus în jur de 70 de invitaţi pentru moţiunea de cenzură. A făcut primul cerere

Daniel Suciu: PSD a adus în jur de 70 de invitaţi pentru moţiunea de cenzură. A făcut primul cerere

"Când este vorba de balcoane, accesul se face ca urmare a solicitărilor făcute de grupurile parlamentare, Secretariatului General. Nu există o repartiţie, există cine depune cererea. Dar dacă gruprurile parlamentare, două, trei, unul, au depus cereri care numeric au acoperit balcoanele, celelalte grupuri care au depus ulterior nu mai au acces. (...) De fiecare dată când este o moţiune de cenzură, există invitaţi care vor să participe la acest moment şi de fiecare dată au fost susţinători la balcoane. Înseamnă că toate locurile s-au ocupat, nu am idee de acest lucru. Înseamnă că cererea PSD a fost prima", a declarat liderul grupului deputaţilor PSD, Daniel Suciu, în Parlament.

Întrebat câţi invitaţi a adus PSD pentru moţiunea de cenzură de miercuri, Suciu a răspuns: "În jur de 70, dacă ţin bine minte."

Acesta a precizat că nu ştie de ce celelalte grupuri parlamentare nu au avut posibilitatea să aducă invitaţi miercuri, deoarece la balcoane sunt peste 100 de locuri disponibile, iar PSD a ocupat aproximativ 70.

Reeferitor la restricţiile de miercuri pentru jurnalişti, Dan Suciu a spus că acestea au venit ca urmare a incidentelor de săptămâna trecută, însă crede că este o neînţelegere problema lifturilor, interdicţia nefiind pentru jurnalişti şi nu crede că va fi o măsură permanentă.

"A fost săptămâna trecută un incident cu invitaţi aduşi de un partid politic pe acest hol. Protestatarii nu au ce căuta la P1 să urle şi să se arunce pe jos ca să protesteze. Cred că dacă s-a asimilat acest afiş cu interdicţia dumneavoastră este o greşeală. Restricţiile pe acest perimetru au venit ca urmare a ceea ce s-a întâmplat cu invitaţii USR de săptămâna trecută, ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută este o ruşine pentru Parlamentul României. Iar ceea ce vedeţi aici este o consecinţă a faptului că nu mai acceptăm ca invitaţii USR care vin cu un singur scop să mai aibă aici acces. Mă îndoiesc că va fi o măsură permanentă", a menţionat deputatul PSD, Dan Suciu.

Miercuri, în Parlament, au fost luate măsuri sporite de securitate cu ocazia dezbaterii şi votului asupra moţiunii de cenzură, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senarului, liftul de lângă biroul lui Liviu Dragnea putând fi folosit exclusiv de parlamentari.

Jurnaliştii nu mai au voie să treacă din Camera Deputaţilor spre Senat, iar liftul de lângă biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor este disponibil exclusiv pentru parlamentari. Tot lângă biroul lui Liviu Dragnea s-a făcut un "ţarc" pentru presă şi, de asemenea, jurnaliştii nu mai au voie să circule fără legitimaţia la vedere.

Miercuri dimineaţă, nici liftul de lângă Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor nu putea fi folosit. Totodată, accesul jurnaliştilor între Camera Deputaţilor şi Senat, aflate la acelaşi etaj din Palatul Parlamentului, a fost restricţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici