Daul: Cred că majoritatea grupului PPE din PE va vota raportul de aderare al României la Schengen

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Joseph Daul, a afirmat, vineri, în discuţia cu premierul Emil Boc, că este convins că majoritatea parlamentarilor europeni ai PPE vor vota raportul de aderare a României la Schengen, dacă sunt îndeplinite criteriile tehnice

22 afișări
Imaginea articolului Daul: Cred că majoritatea grupului PPE din PE va vota raportul de aderare al României la Schengen

Daul: Cred că majoritatea grupului PPE din PE va vota raportul de aderare al României la Schengen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul grupului PPE, care se află într-un turneu pentru discuţii cu şefii celor 21 de guverne de centru-dreapta din Uniunea Europeană, având ca temă centrală prespectiva financiară comunitară, a arătat că exprimă poziţia sa şi a vicepreşedintelui grupului, Manfred Weber.

"În ceea ce ne priveşte, la Partidul Popular European, pe mine şi pe vicepreşedintele Manfred Weber, poziţia noastră este că există criterii şi, dacă acestea sunt respectate, Schengen trebuie să se extindă ca pentru celelalte ţări. Noi ştim că există criterii şi, dacă aceste criterii sunt îndeplinite, sunt convins că grupul PPE, dacă nu chiar toţi, dar majoritatea va vota acest raport", l-a asigurat Jospeh Daul pe liderul PDL, premierul Emil Boc.

Şeful Guvernului a explicat că România contează pe sprijinul direct al grupului Partidului Popular European în privinţa avizului Parlamentului European cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen.

"România a îndeplinit şi îndeplineşte toate condiţionalităţile tehnice legate de aderarea la Spaţiul Schengen. În consecinţă, România nu are nevoie de un tratament privilegiat în privinţa accesului la Spaţiul Schengen, dar nici nu trebuie să i se aplice un tratament discriminatoriu în raport cu ceea ce au avut de îndeplinit alte state când au aderat la Schengen", a spus premierul.

Boc s-a arătat convins că ultima evaluare a grupului Cheval va confima îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor tehnice de aderare.

La înâtlnirea dintre Boc şi Daul au participat ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, iar din partea grupului PPE au fost prezenţi Martin Kamp, secretar general, Antoine Ripoll, secretar general adjunct, şi Marian-Jean Marinescu, vicepreşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici