De ce susţine Ponta că ar trebui demis Băsescu. Care sunt cele zece minciuni ale preşedintelui suspendat în opinia premierului

Premierul Victor Ponta a prezentat, miercuri, zece "minciuni" ale preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, despre care consideră că reprezintă tot atâtea motive pentru care Băsescu ar trebui sancţionat cu demiterea de către români, la referendumul din 29 iulie.

2897 afișări
Imaginea articolului De ce susţine Ponta că ar trebui demis Băsescu. Care sunt cele zece minciuni ale preşedintelui suspendat în opinia premierului

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Traian Băsescu crede că dacă strigă mai tare, înjură mai tare, foloseşte toate insultele pe care niciodată un preşedinte chiar suspendat dintr-o ţară civilizată nu le-ar folosi, crede că dacă strigi mai tare ai dreptate. Vă prezint zece minciuni ale lui Traian Băsescu, zece motive pentru care orice om din România îl va sancţiona", a spus Ponta.

Astfel, premierul Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Băsescu de faptul că a minţit atunci când a spus că nu e nevoie de tăierea salariilor, a pensiilor, şi că nu va fi nevoie de creşterea TVA, lucruri care s-au întâmplat ulterior.

Ponta a spus că Băsescu a minţit referitor la destinaţia banilor împrumutaţi de la FMI, respectiv atunci când a spus că nu vor fi folosiţi pentru salarii şi pensii, în 2010, şi au fost folosiţi pentru finanţarea deficitului bugetar.

Premierul l-a acuzat pe preşedintele suspendat că a minţit când a spus că nu sunt bani pentru revenirea salariilor şi a pensiilor, în condiţiile în care Cabinetul său a procedat imediat la repararea acestor nedreptăţi.

Ponta a mai spus că Traian Băsescu a minţit-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, spunându-i că procedura de suspendare nu e prevăzută de Constituţie.

Ponta a mai spus că Băsescu a minţit atunci când a spus, în 2007, că îşi dă demisia în cinci minute după ce va fi suspendat, dar şi când a spus că dacă majoritatea românilor votează împotriva sa, va pleca acasă, în condiţiile în care acum transmite, prin purtătorii săi de mesaj, că el se întoarce la Cotroceni dacă nu sunt 9.200.000 de participanţi.

Potrivit lui Ponta, Băsescu a minţit spunând că e interzisă utilizarea OUG în legislaţia privind referendumul, el aducându-i aminte preşedintelui suspendat de OUG 103/2009 dată de Guvernul Boc prin care se modifica Legea referendumului. Ponta a subliniat că pe 27 noiembrie 2011 Traian Băsescu trimitea Parlamentului spre reexamminare legea de respingere a OUG respective, cerând parlamentarilor să aprobe legea.

Ponta a spus că Traian Băsescu minte în continuare în legătură cu doasarele sale privind casa din Mihăileanu, spălarea de bani şi dosarele privind implicarea şi protejarea lui Sorin Blejnar, el arătând că aceste dosare sunt suspendate pe baza imunităţii pe care o are Traian Băsescu.

Premierul a spus că Traian Băsescu a minţit spunând că va returna casa din Mihăileanu şi l-a acuzat pe preşedintele suspendat că, din bani publici, de la RA-APPS, şi-a pregătit o nouă locuinţă luxoasă pe care în acest moment vede că o va pierde dacă poporul îl va demite, întrucât legea spune că foştii preşedinţi au dreptul să beneficieze de locuinţă de la stat numai dacă nu au fost demişi prin referendum.

Ponta a mai spus că Băsescu a minţit spunând că face lobby pentru o afacere privată - Roşia Montană - deorece rezervele BNR nu mai există, şi a a rătat că, în momentul în care oficialii BNR au dezminţit, s-a dovedit că interesele private ale preşedintelui suspendat sunt mai importante decât interesele publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici