Decizie amânată de Comisia de Buget în privinţa rectificărilor făcute de guvernul Cioloş

Comisiile reunite de Buget au amânat, luni, luarea unei decizii în privinţa anchetei privind modul în care guvernul condus de Dacian Cioloş a efecuat cele două rectificări bugetare de anul trecut.

217 afișări
Imaginea articolului Decizie amânată de Comisia de Buget în privinţa rectificărilor făcute de guvernul Cioloş

"Noi avem toate datele necesare. Am făcut un draft, colegii le primesc acum pe mail sau scrise pe hârtie şi în şedinţa de mâine le supunem votului. Cele mai mari contradicţii sunt între raportul Curţii de Conturi şi poziţia fostului premier şi a ministrului de Finanţe, Dragu şi Cioloş. O să vedem mâine. Probabil că mult mai reale sunt poziţiile exprimate de Curtea de Conturi.(...) Vorbim despre nişte estimări care categoric că s-au făcut greşit, fiindcă să faci o rectificare pozitivă din moment ce nu ţi-ai realixzat nici veniturile, nici cheltuielile, plus că am ajuns la a doua rectificare cu acelelaşi date, nerealizările şi mai mari şi au facut-o tot pozitivă. E clar că sunt nişte estimări greşite", a declarat senatorul PSD Viorel Arcaş, după şedinţa comisiei.

Parlamentari pregătesc şi o serie de recomandări, pe care guvernanţii să le urmeze atunci când construiesc bugetele.

"Avem şi nişte recomandări aici pentru viitor, pentru cei care gestionează bugetul. Cred că ar trebui mai multă seriozitate şi atenţie la aceste rectificări, bazându-te pe asemenea cifre", a mai spus Arcaş.

Fostul prim-ministru, Dacian Cioloş, arată într-o scrisoare adresată Parlamentului că nu se poate vorbi de o "gaură" de 10 miliarde de lei în buget, întrucât o analiză trebuie să ţină seama de ambele parţi ale bugetului general consolidat, venituri şi cheltuieli.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici