Video DECLARAŢIA ZILEI: Vosganian, la dezbaterea bugetului: Avem un preşedinte pamfletar. Noi nu răspundem la pamflete

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, la dezbaterile pe Legea bugetului că solicitarea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis, asupra actului normativ este un „pamflet”, de aceea Parlamentul trimite proiectul de lege în forma trimisă pentru promulgare

161 afișări

„În opinia mea ceea ce s-a petrecut în ultima lună este stânjenitor pentru calitatea vieţii. Noi avem un preşedinte pamfletar. Un preşedinte care trimite către Parlament pamflete, în care face aprecieri înţesate de adjective , în loc să discute fondul problemelor. Eu socotesc că este pentru noi limpede că ceea ce a făcut preşedintele României este doar o imagine publică. Noi nu răspundem la pamflete, textul este generat şi cuprinde calificative impardonabile pentru un preşedinte care face evaluări cu privire la calitatea actului de guvernare, care foloseşte sintagme apocaliptice, de tipul -bugetul ruşinii naţionale-, fără să ne definească exact ce înseamnă ruşinea şi cui ar trebui să îi fie ruşine în ţara asta. Fiind vorba despre un pamflet noi l-am citit şi îi trimitem înapoi pentru promulgare”, a declarat Varujan Vosganian, miercuri în plenul reunit.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, miercuri, raportul de admitere al Comisiilor de specialitate la Legea bugetului, în forma trimisă la promulgare, respingând astfel cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vinerea trecută, Parlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, susţinând că este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Demersul preşedintelui a venit după ce judecătorii CCR au respins, săptămâna trecută, sesizarea şefului statului pe actul normativ.

Potrivit Constituţiei, „dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici