DECLARAŢIILE preşedintelui Klaus Iohannis, la sosirea din Franţa: Nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci al solidarităţii internaţionale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, după sosirea de la Paris, unde a participat la Marşul Solidarităţii, închinat memoriei celor care şi-au pierdut viaţa în recentele atentate, că acest marş nu a fost doar al solidarităţii francezilor ci al solidarităţii internaţionale.

2754 afișări
Imaginea articolului DECLARAŢIILE preşedintelui Klaus Iohannis, la sosirea din Franţa: Nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci al solidarităţii internaţionale

Preşedintele Klaus Iohannis (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:

Nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidarităţii internaţionale, dacă se poate spune asta. Un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului şi împotriva extremismului de orice fel.

Nu au participat doar europeni, doar creştini, ci şi musulmani, evrei, atei, agnostici. Au fost reprezentate statele arabe, au venit înalţi reprezentanţi ai Israelului, cu toţii îngrijoraţi de ofensiva terorismului.

Am avut ocazia să discut cu mulţi lideri din Europa şi din lume. Am discutat cu cancelarul Angela Merkel, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu preşedintele consiliului european, Donald Tusk, cu premierul Olandei, cu preşedintele Ucrainei, cu premierul Israelului şi mulţi alţii.

Îi mulţumesc preşedintelui Franţei pentru invitaţie şi primire. Mă bucur că am putut să-i fiu alături în aceste momente grele pentru naţiunea franceză. Îi mulţumesc pentru atenţia specială pe care a acordat-o mesajelor şi solidarităţii din partea poporului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici