Demnitarii au donat în august 786.225 lei, Traian Băsescu a contribuit cu 5.027 lei

Demnitarii şi alte persoane fizice au donat în luna august sume pentru diminuarea efectelor crizei în valoare totală de 786.225 lei (185.000 euro), perioadă în care preşedintele Traian Băsescu a contribuit cu 5.027 lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

26 afișări
Imaginea articolului Demnitarii au donat în august 786.225 lei, Traian Băsescu a contribuit cu 5.027 lei

Demnitarii au donat în august 786.225 lei, Traian Băsescu a contribuit cu 5.027 lei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Dintre persoanele care au optat pentru publicarea datelor personale, cele mai mari sume au fost donate de Para Lorant - secretar general adjunct al ministerului Mediului şi Pădurilor - cu 37.300 lei, urmat de Maurer Monica - fost consilier al ministrului Economiei, Bogdan Drăgoi - secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Stafie Constantin Claudiu - secretar de stat în Ministerul Economiei, fiecare cu câte 18.700 lei.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu figurează cu o donaţie de 2.361 lei.

Guvernul a decis să introducă un plafon maximal de 8.000 lei al veniturilor obţinute de angajaţi din companii de stat, iar din câştigul care depăşeşte acest plafon o cotă de 90% să fie vărsată într-un fond de solidaritate.

Executivul a decis totodată ca reprezentanţii statului în adunările generale ale acţionarilor din companiile unde statul este acţionar minoritar să îşi doneze indemnizaţia într-un cont de solidaritate, refuzul fiind sancţionat prin înlocuirea acestora din AGA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici