Deputat PNL cere imperativ majorităţii PSD-ALDE-UDMR să abroge OUG 114, „cancerul economiei româneşti”

Deputatul PNL Florin Roman a solicitat, sâmbătă, majorităţii PSD-ALDE-UDMR să abroge OUG 114 din domeniul fiscal, un act normativ care este „cancerul economiei româneşti”, avertizând că Guvernul împinge România spre recesiune economică.

342 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL cere imperativ majorităţii PSD-ALDE-UDMR să abroge OUG 114,  „cancerul economiei româneşti”

Deputatul PNL cere imperativ majorităţii PSD-ALDE-UDMR să abroge OUG 114, „cancerul economiei româneşti”

„Extirpaţi <<cancerul>> economiei româneşti! Abrogaţi şi apoi plecaţi! PNL solicită imperativ majorităţii PSD-ALDE-UDMR să abroge OUG 114/2018, un adevărat <<cancer>> al economiei româneşti, cu efecte devastatoare în domenii cheie precum financiar-bancar, energetic, telecom, telefonie mobilă etc. Toţi cetăţenii români trebuie sa înţeleagă că suprataxarea înseamnă şi facturi mai mari pentru ei. Ca toate aceste măsuri se răsfrâng in factura pe care fiecare dintre noi o plăteşte lunar. PNL solicită imperativ majorităţii PSD-ALDE-UDMR să retragă această ordonanţă nocivă pentru români. Altfel, PSDragnea împinge România spre recesiune economică”, a transmis Forin Roman, sâmbătă, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Liberalul susţine că OUG 114 afectează mai multe domenii şi explică schimbările survenite în urma actului normativ.

„- În cazul ratelor la bănci, românul de rând trebuie sa înţeleagă ca “taxa pe lăcomie” a guvernului PSDragnea înseamnă ca vor plăti mai mult nu doar la rata, ci şi la comisioane şi dobânzi. Practic, şi după creşterea ROBOR, ratele romanilor vor exploda, in condiţiile in care cursul leu/euro a ajuns la un maxim istoric. “Taxa pe lăcomie” a guvernului PSDragnea loveşte în special, in bancile cu capital romanesc, deşi condamnatul penal, Liviu Dragnea susţine ca se lupta cu multinaţionalele.

- Suprataxarea domeniului energetic înseamnă scumpiri ale facturilor la curent şi gaze, in condiţiile in care anul trecut preţul final la consumator a crescut in guvernarea PSD cu 34% la curent şi 24% la gaze. Ordonanţa 114 produce creşteri ale facturii la cablu, internet, dar şi la telefonia mobila.

- În domeniul bugetar, ordonanţa PSD produce o serie de inechităţi între categorii profesionale, “îngheaţă” toate plăţile de ore suplimentare, care nu mai sunt plătite. Sunt amânate plăţile restante pentru zeci de mii de romani care au dat in judecată statul roman pentru restituirea taxei auto. Sunt amânate şi plăţile câştigate in instanţa de către profesori.

- În domeniul administraţiei publice locale, primăriile care nu au indexat taxele şi impozitele locale cu rata inflaţiei sunt obligate de guvernul PSDragnea sa le majoreze cu pana la...400%!

- Poate cea mai grea lovitură este aplicată pensionarilor, care în mare parte au votat PSD. Majorarea punctului de pensie este din nou “îngheţat” şi amânat, de la 1 ianuarie la 1 septembrie. Practic, Guvernul PSDragnea taie circa 90 de lei din pensia fiecărui pensionar, sau îi fura aproape o pensie în acest an, din drepturile legale, nu din pomană. Afectaţi sunt şi cei din grupele I şi II, care deşi ar fi trebuit sa primească pensiile recalculate încă de la 1 octombrie 2018, nici până astăzi, nu a fost pusă în plata nici o pensie.

- PSDragnea a refuzat şi adoptarea unei ordonanţe de urgentă pentru punerea în plată a alocaţiilor majorate de PNL, pentru copii. Cu toate acestea, PSDragnea a găsit banii necesari pentru a aloca 46 de milioane de euro, bani pentru PSD”, a explicat Florin Roman.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici