Deputat PNL solicită Guvernului României să întrerupă urgent orice negociere cu Huawei pentru 5G

Deputatul PNL Bogdan Huţucă i-a solicitat, duminică, Guvernului României să întrerupă urgent orice negociere cu compania chineză Huawei pentru construirea reţelelor 5G în România, pentru a fi alături de partenerii săi strategici, precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Franţa.

2046 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL solicită Guvernului României să întrerupă urgent orice negociere cu Huawei pentru 5G

PNL solicită Guvernului României să întrerupă urgent orice negociere cu Huawei pentru 5G

„Solicit Guvernului României să întrerupă urgent orice negociere cu compania chineză Huawei pentru construirea reţelelor 5G în România. În momentul de faţă, Statele Unite, Canada, Noua Zeilandă, Australia, Marea Britanie şi numeroase alte state europene au interzis companiile chineze Huaweii şi ZTE în ţările lor, din raţiuni de securitate”, a declarat, duminică, Bogdan Huţucă.

Deputatul liberal a menţionat că rapoarte oficiale ale instituţiilor de securitate din aceste ţări sau anchete ale parlamentelor au arătat că Huaweii şi ZTE se ocupă cu spionaj cibernetic, astfel că nu sunt de încredere.

„România face parte din structurile de securitate şi economice euro-atlantice şi din civilizaţia euro-atlantică, iar actori economici precum Rusia sau China şi-au asumat public intenţia strategică de a distruge civilizaţia din care facem parte şi de a-şi impune propriul sistem şi propria viziune asupra lumii”, a adăugat şeful PNL Constanţa.

Deputatul liberal a reamintit că guvernul Ponta a semnat în 2013 o înţelegere cu Huawei, prin care partea chineză primea posibilitatea de a participa la construcţia sistemelor de informaţii şi de comunicaţii, de monitorizare a traficului, de urmărire, dar şi posibilitatea de a participa la proiecte guvernamentale.

„Dacă PSD va pune sistemele naţionale în braţele chinezilor, acest lucru va afecta securitatea şi siguranţa naţională pe termen nedefinit şi va pune sub semnul întrebării calitatea României de aliat de încredere în NATO”, a mai spus Huţucă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici