Deputaţii PSD, PNL şi cei ai PDL s-au certat, în plen, timp de două ore

Deputaţii PSD, PNL şi cei ai PDL s-au certat, luni, în plen, timp de două ore, în care au luat două pauze de consultări, după ce liderul grupului PDL Mircea Toader a propus ca mai multe proiecte, printre care şi unul privind modificarea regulamentului să fie trimise la comisiile de specialitate.

13 afișări
Imaginea articolului Deputaţii PSD, PNL şi cei ai PDL s-au certat, în plen, timp de două ore

Deputaţii PSD, PNL şi cei ai PDL s-au certat, în plen, timp de două ore (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Mircea Toader a spus că Biroul Permanent nu se poate întruni din lipsa reprezentanţilor opoziţiei, iar proiectele de lege nu pot fi trimise spre dezbatere comisiilor de specialitate.

El a propus ca, prin excepţie, două acorduri internaţionale cu Cehia şi republica Moldova, proiectul expropierii, modificarea Ordonanţei 34, transferul unui teren în Iaşi pentru aeroport şi un proiect de modificare a regulamentului Camerei să fie trimise de către plen la comisii.

Proiectul de modificare a Regulamentului propunea ca Biroul Permanent să nu mai aibă atribuţia de a trimite proiectele către comisii, acest lucru transferându-se către plen.

Viceliderii PSD şi PNL Aura Vasile şi Eugen Nicolăescu au criticat această propunere, arătând că PDL încearcă modificarea regulamentului Camerei printr-un abuz.

Nicolăescu a arătat că puterea este cea care a blocat lucrările Camerei prin faptul că "ţine în funcţie un infractor, un om care fură voturile", referindu-se, astfel, la Roberta Anastase.

El a propus ca PDL să-şi asume responsabilitatea şi i-a cerut liderului grupului democrat-liberal Mircea Toader să-i solicite Robertei Anastase să nu mai conducă Biroul Permanent "până când nu se vede de către Parchet cât de vinovată este".

Nicolăescu i-a solicitat preşedintelui de şedinţă Ioan Oltean (PDL) să convoace el Biroul Permanent şi să-l prezideze, iar opoziţia va participa pentru a repartiza toate proiectele urgente către comisii.

"Sunt foarte multe urgenţe, cum ar fi arestarea unui deputat PDL. Vă place, nu vă place l-aţi luat cu totul şi activ şi pasiv", le-a spus Nicolăescu reprezentanţilor PDL făcând aluzie la faptul că deputatul PDL Dan Păsat pentru care se cere arestare a fost membru PNL.

Mircea Toader a cerut să nu se mai folosească cuvinte care nu au justificare, cum ar fi "infractor, hoţ", şi a spus că trebuie găsite soluţii care nu ţin de persoană, ci de principii.

Liderul grupului PSD Mircea Duşa a arătat că mingea este la putere şi a făcu apel la PDL să treacă peste orgoliul personal.

După a doua pauză de consultări, preşedintele de şedinţă Ioan Oltean a constatat epuizarea programului de lucru, fără să se fi ajuns la o concluzie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici