Deputaţii şi senatorii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Nelson Mandela

Senatorii şi deputaţii au ţinut, marţi dimineaţă, un moment de reculegere în memoria lui Nelson Mandela.

62 afișări
Imaginea articolului Deputaţii şi senatorii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Nelson Mandela

Deputaţii şi senatorii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Nelson Mandela (Imagine: Răzvan Chiriţă/Arhiva Mediafax Foto)

Momentul de reculegere a fost propus de liderul senarotorilor PSD, Ilie Sârbu, acesta arătând că Mandela a fost "cel mai mare lider mondial" şi că în data de 10 decembrie este Ziua Mondială a Drepturilor Omului.

"Nu am să vorbesc despre rolul pe care l-a avut, îl ştiţi cu toţii, dar trebuie să subliniem că mesajul lui Nelson Mandela, după ce a stat ani de zile în puşcărie şi a suferit, a fost un mesaj de pace, de iertare", a mai spus Sârbu.

Şi deputaţii au ţinut, marţi dimineaţă, un moment de reculegere, la propunerea preşedintelui Camerei Valeriu Zgonea, în memoria lui Nelson Mandela.

"Începând de astăzi, lumea va marca şi pierderea lui Nelson Mandela, unul dintre cei mai mari luptători pentru drepturile omului. Suntem puţini pe pământul acesta care reuşim să facem ce a făcut Nelson Mandela într-o viaţă de om. Vă propun un moment de reculegere în memoria unuia dintre cei mai mari lideri politici de excepţie", a spus Zgonea în plenul Camerei Deputaţilor.

De asemenea, Valeriu Zgonea a menţionat că în 10 decembrie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Drepturilor Omului.

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a încetat din viaţă, joi seară, la vârsta de 95 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici