Deputatul PC Florentin Gust pleacă din USL: Voi face o mişcare naţională cu Geoană

Deputatul PC Florentin Gust a anunţat, miercuri, că va pleca din USL, ca urmare a excluderii lui Mircea Geoană din PSD, totodată el declarând corespondentului MEDIAFAX că a vorbit cu mai mulţi membri ai PSD Dolj, iar în următoarea perioadă mare parte dintre aceştia vor demisiona din partid.

1122 afișări
Imaginea articolului Deputatul PC Florentin Gust pleacă din USL: Voi face o mişcare naţională cu Geoană

Deputatul PC Florentin Gust pleacă din USL: Voi face o mişcare naţională cu Geoană (Imagine: www.cdep.ro)

Florentin Gust a declarat corespondentului MEDIAFAX că îşi va depune demisia din USL luni, la Camera Deputaţilor.

El susţine că, urmare a excluderii lui Mircea Geoană din PSD, vor pleca din USL, în primă fază, "zeci de primari şi parlamentari".

"Sunt foarte mulţi care vor pleca din PSD şi PC pentru că ne-am săturat ca Ion Iliescu să-şi bată joc de noi. Nu putem să acceptăm ca după 20 de ani tot Iliescu să conducă România. Am vorbit aseară cu Mircea Geoană, în prima fază vom discuta cu oamenii şi le vom spune ce nemernicii s-au făcut", a declarat Florentin Gust.

Florentin Gust a mai declarat pentru MEDIAFAX că, urmare a excluderii lui Mircea Geoană din PSD, vor pleca din USL, în primă fază, "zeci de primari şi parlamentari" care "nu se vor duce nici la PDL, nici la UNPR, nici la PNL", ci vor constitui "o mişcare naţională".

"Prin această mişcare naţională şi prin oamenii care vor fi acolo vom reprezenta adevărată opoziţie românească", a spus Florentin Gust, precizând că detaliile acestei mişcări vor fi stabilite în perioada următoare.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost exclus din PSD, marţi seară, în urma deciziei luate în CExN, cu 50 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi trei abţineri.

Printre cei care au votat împotriva excluderii lui Mircea Geoană din PSD şi liderul PSD Dolj, Ion Prioteasa, preşedinte al CJ Dolj.

Săptămâna trecută, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a mers în judeţul Dolj, unde s-a întâlnit cu mai mulţi primari din colegiul senatorial Dăbuleni - Segarcea, pe care-l reprezintă în Senat.

Surse politice declarau, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că în cazul în care va fi exclus din PSD Mircea Geoană ar putea să înfiinţeze un partid, demers în care să fie susţinut de mai mulţi lideri judeţeni ai PSD, precum şi de câţiva parlamentari de la mai multe partide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici