Deputatul PDL de Constanţa Zanfir Iorguş şi-a anunţat intenţia să candideze la Primăria Mangalia

Deputatul PDL de Constanţa, Zanfir Iorguş, şi-a anunţat joi seară, candidatura la Primăria municipiului Mangalia, el manifestându-şi intenţia de a candida pentru un nou mandat după cele trei avute între 1996 şi 2008.

429 afișări
Imaginea articolului Deputatul PDL de Constanţa Zanfir Iorguş şi-a anunţat intenţia să candideze la Primăria Mangalia

Deputatul PDL de Constanţa Zanfir Iorguş şi-a anunţat intenţia să candideze la Primăria Mangalia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iorguş a declarat, joi seară, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL Constanţa, că principala problemă pe care doreşte să o rezolve în cazul în care va fi ales primar este cea a căldurii către populaţiei, având în vedere că în această iarnă locuitorii municipiului au stat mai mult în frig din cauza unor neînţelegeri între societatea de termoficare Callatis Therm şi Consiliul Local.

Astfel, Zanfir Iorguş promite că va realiza un proiect de încălzire alternativ, cu pompe de căldură care folosesc izvoarele de apă termale sub presiune din Mangalia. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene şi locale şi va aduce preţul mediu de producţie a gigacaloriei la 120 de lei în momentul finalizării investiţiei, estimat în septembrie 2013.

Iorguş a mai spus că vor fi reziliate contractele dintre asociaţiile de proprietari şi Callatis Therm, urmând ca serviciul de termoficare să fie preluat de către Primărie. Iorguş a menţionat că va acorda ajutoare de încălzire şi pentru persoanele debranşate de la sistemul centralizat de încălzire în valoare de 150 de lei lunar pentru familiile cu venit sub 2.000 de lei şi de 100 de lei pentru familiile cu venituri peste 2.000 de lei.

Zanfir Iorguş a fost primar al municipiului Mangalia între 1996 şi 2008. În 2008 a pierdut alegerile în faţa actualului edil, Mihai Claudiu Tusac, dar a candidat pentru un loc de parlamentar, reuşind să câştige un loc de deputat din partea PDL.

Până în prezent, şi-au anunţat intenţia de a candida la Primăria Mangalia Cristian Radu, director suspendat al Gărzii Financiare Constanţa şi medicul Ion Niculescu, fost director al Spitalului Municipal Mangalia, ambii ca indepedenţi.

Tot în cadrul conferinţei de joi seară, liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, a anunţat că a fost încheiat un protocol cu PNŢCD, intitulat Alianţa pentru Constanţa, valabil doar la nivelul municipiului Constanţa. Candidatul acestei alianţe la Primăria municipiului Constanţa va fi Gigi Chiru.

Liderul democrat-liberalilor a menţionat că în celelalte localităţi din judeţ fiecare filială PDL are libertatea de a încheia alianţe cu cine doreşte pentru alegerile locale. În cazul în care acest parteneriat va funcţiona, Chiru a precizat că ar putea fi prelungit şi la alegerile parlamentare din toamnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici