Deputatul PNL Cătălin Teodorescu le cere colegilor un vot negativ, "pentru o Românie dreaptă": Azi retrăiesc un vis urât

Deputatul PNL Cătălin Teodorescu le-a solicitat, miercuri, colegilor să voteze împotriva solicitării DNA de arestare preventivă a sa, "pentru o Românie dreaptă şi democratică", afirmând că retrăieşte "un vis urât", după ce şi anul trecut deputaţii au votat o altă cerere de arestare în cazul său.

1336 afișări
Imaginea articolului Deputatul PNL Cătălin Teodorescu le cere colegilor un vot negativ, "pentru o Românie dreaptă": Azi retrăiesc un vis urât

Deputatul PNL Cătălin Teodorescu le cere colegilor un vot negativ, "pentru o Românie dreaptă": Azi retrăiesc un vis urât (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Astăzi retrăiesc un vis urât, avut în urmă cu un an, când mă aflam tot aici, în faţa dumneavoastră. (...) Nu am făcut nimic altceva decât să îmi îndeplinesc obligaţiile de serviciu", a spus Teodorescu, reamintind de votul din 2014, când DNA a cerut arestarea sa în dosarul Alinei Bica, însă deputaţii l-au salvat, la un vot diferenţă.

Teodorescu a explicat că faptele de care este acuzat de DNA nu îi pot fi imputate, având în vedere că el făcea parte dintr-o comisie de specialitate, alături de alte 8 persoane, iar votul său era egal cu cel al colegilor. Deputatul a mai spus că atribuţiile sale de serviciu vizau activitatea unei comisii care se întrunea o dată la o lună sau două, pentru a aproba între 500 şi 1000 de dosare, dar numai după ce acestea primeau toate avizele specialiştilor, astfel încât nu poate fi bănuit de abuz în serviciu.

"Ar fi fost un abuz dacă un membru al Comisiei s-ar fi opus aprobării despugăbirilor", a precizat deputatul.

Teodorescu a subliniat că, în cazul dosarului în care i se aduc acuzaţii, au existat toate avizele necesare şi raportul de evaluare al specialiştilor, fără obiecţii, iar singura cale de atac a dosarului ar fi fost o solicitare de reevaluare, însă aceea este "o măsură excepţională", care nu putea fi dispusă fără anumite "suspiciuni", care nu existau la acea vreme. Teodorescu a explicat că terenul a fost evaluat la un preţ de 400 de euro pe metrul pătrat, acesta fiind preţul pieţei, pentru o "poziţie ultracentrală" în Piteşti

"Mă întreb retoric de ce astăzi ar mai dori să facă parte dintr-un consiliu de orice fel, unde prin natura funcţiei trebuie să-şi asume responsabilitatea prin vot pentru aceste motive clare ca bună ziua vă rog să analizaţi dacă un om merită să fie arestat şi nu are dreptul la o apărare în libertate", s-a adresat Teodorescu colegilor săi.

Mai mult, liberalul a afirmat că oricum se află sub control judiciar în primul său dosar, astfel încât "nu este necesară arestarea mea preventivă pentru o presupusă faptă similară".

"Închei prin a vă spune cu toate sinceritatea şi colegialitatea că oricine ar fi fost în locul meu ar fi procedat la fel. Consider că statul de drept înseamnă în primul rând respectarea drepturilor cetăţenilor, inclusiv a noastră, a parlamentarilor", a mai spus Teodorescu.

Deputatul le-a cerut colegilor să voteze împotriva solicitării DNA de arestare preventivă a sa "pentru o Românie dreaptă şi democratică, cum ne-o dorim cu toţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici