Deputatul PNL Florin Roman acuză: Guvernul Dăncilă recunoaşte că nu a avut suficienţi bani pentru educaţie - DOCUMENT

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că PSD ar fi trunchiat cifrele cu privire la impactul bugetar, iar Ministerul Finanţelor recunoaşte acum că, prin OUG 114, a prorogat aplicarea articolului la legea Educaţiei care prevede alocarea de 6% din PIB pentru educaţie din bugetele locale.

448 afișări
Imaginea articolului Deputatul PNL Florin Roman acuză: Guvernul Dăncilă recunoaşte că nu a avut suficienţi bani pentru educaţie - DOCUMENT

Deputatul PNL Florin Roman acuză: Guvernul Dăncilă recunoaşte că nu a avut suficienţi bani pentru educaţie - DOCUMENT

„PSD a alocat în acest an doar 3,85% din PIB pentru educaţie, dar a cerut 6% din PIB de la PNL, în timpul audierilor de miniştri. Ipocrizia şi dublul limbaj al PSD nu au margini: în timp ce în comisii cereau miniştrilor desemnaţi ceea ce ei nu au făcut, am primit răspunsul oficial la o interpelare înaintată Ministerului de Finanţe. Am întrebat dacă guvernul PSD avea în vedere alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, iar răspunsul este clar şi limpede... 3,85% pentru educaţie în 2019”, a afirmat Florin Roman, printr-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Liberalul face referire la răspunsurile primite la două interpelări pe care le-a adresat Ministerului de Finanţe.

„Motivul: impactul bugetar de 24,94 miliarde de lei asupra cheltuielilor bugetare. Mai mult, Ministerul de Finanţe recunoaşte oficial că prin OUG 114 a prorogat aplicarea articolului din legea educaţiei, care prevede alocarea de 6% pentru educatie din PIB şi 6% din bugetele locale, «din cauza impactului financiar pe care îl generează». Este un exemplu concludent despre cum ştie PSD sa minta şi sa ceara altora ceea ce ei nu pot face”, a explicat Roman.

Acesta mai spune că „Un alt adevăr recunoscut de PSD este ca la ora actuală, România se împrumuta mai scump decât Bulgaria, Polonia şi Ungaria. Ştiam acest lucru dar acum îl recunoaşte şi Guvernul Dăncilă, în mod oficial, ca răspuns la o alta interpelare adresata Ministerului de Finanţe”.

El precizează că PNL e obligat să îi trimită în faţa justiţiei pe toţi miniştrii PSD care „au confundat bugetul ţării cu propriul buzunar”.

„Deşi în mod permanent au negat acest lucru, acum recunosc cu seninătate, ca unul din motivele pentru care ne împrumutam mai scump este deficitul bugetar. În perioada următoare vom contesta ca toate datele «oficiale» furnizate de guvernul PSD, care au fost minciuni. Iar legea răspunderii ministeriale îi obliga pe miniştri PSD să comunice adevarul. PNL este obligat să-i trimită în faţa justiţiei pe toţi miniştrii PSD care şi-au bătut joc de ţara asta şi care au confundat bugetul ţării cu propriul buzunar!”, a conchis Florin Roman.

Taguri:
pnl,
dăncilă,
educaţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici