Deputatul PSD de Constanţa Ileana Dumitrache, reclamată procurorilor PICCJ de ANI, pentru fals

Ileana Cristina Dumitrache, deputat social-democrat de Constanţa, a fost reclamată procurorilor instanţei supreme, pentru un posibil fals în declaraţiile de avere, de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care au constatat că aceasta nu şi-a declarat mai multe venituri.

471 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD de Constanţa Ileana Dumitrache, reclamată procurorilor PICCJ de ANI, pentru fals

Deputatul PSD de Constanţa Ileana Dumitrache, reclamată procurorilor PICCJ de ANI, pentru fals (Imagine: Camera Deputaţilor)

Reprezentanţii ANI anunţă, într-un comunicat de presă de miercuri, că investigaţia ANI împotriva Cristinei Dumitrache a început după ce aceasta nu şi-a depus la timp declaraţiile de avere şi de interese.

În urma anchetei, inspectorii de integritate au descoperit că deputatul PSD nu a trecut în declaraţiile de avere depuse în anii 2008, 2009 şi 2010 mai multe venituri din salarii, atât de la Camera Deputaţilor cât şi de la alte societăţi pentru care a lucrat, înainte sau după ce a devenit parlamentar.

Astfel, inspectorii de integritate au constatat că în declaraţia de avere depusă în 15 decembrie 2008, Dumitrache "nu a menţionat veniturile din salarii la funcţia de bază de la angajatorul SC Eurosantis SRL", iar în cea depusă în 3 februarie 2009 nu a trecut "veniturile din salarii la funcţia de bază de la angajatorul Camera Deputaţilor, veniturile din salarii în afara funcţiei de bază de la angajatorul SC 2X1 Holding Cape Midia Shipyard SA-Năvodari, precum şi venituri din salarii în afara funcţiei de bază de la angajatorul Fundaţia Gaudeamus".

Veniturile primite de la SC 2X1 Holding Cape Midia Shipyard SA-Năvodari nu apar nici în declaraţiile de avere din 9 iunie 2009, 11 iunie 2010 şi 19 octombrie 2010, în timp ce câştigul de la Fundaţia Gaudeamus nu este nici el trecut în declaraţia de avere din iunie 2009.

În plus, deputatul PSD nu a trecut în declaraţia de interese din 15 decembrie 2008 faptul că era, la acel moment, acţionar al Dacia Tour SA Constanţa.

"Având în vedere cele de mai sus, a fost dispusă sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire de către doamna Dumitrache Ileana Cristina, deputat în Parlamentul României, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită conform prevederilor (...) din Codul Penal al României", se arată în comunicatul ANI.

Reprezentanţii instituţiei precizează că s-au autosesizat în cazul deputatului Dumitrache în 16 noiembrie 2010, trimiţându-i acesteia, o lună mai târziu, în 17 noiembrie, o scrisoare prin care o anunţau despre declanşarea investigaţiei şi prin care o invitau să-şi exprime un punct de vedere despre situaţia ei, personal sau în scris.

"Deoarece doamna Dumitrache Ileana Cristina nu a dat curs invitaţiei şi nici nu a transmis Agenţiei Naţionale de Integritate un punct de vedere, la data de 21 martie 2011 i-a fost trimisă o nouă adresă. Agenţia Naţională de Integritate a revenit, la data de 7 aprilie 2011, prin intermediul adresei 45838/G/I.I. Scrisoarea recomandată a fost returnată Agenţiei Naţionale de Integritate la data de 21 aprilie 2011, purtând menţiunea «expirat termen de păstrare»", afirmă ANI în legătură cu procedura de citare a deputatului investigat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici