Diaconescu: SUA, preocupate de evoluţiile din dosarele de corupţie, inclusiv după prezidenţiale

SUA sunt preocupate de "răspunsurile pe care justiţia din România le va da cazurilor de corupţie", considerându-le importante pentru stabilitatea internă, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, aflat la Washington, la invitaţia Departamentului de Stat.

240 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: SUA, preocupate de evoluţiile din dosarele de corupţie, inclusiv după prezidenţiale

Diaconescu: SUA, preocupate de evoluţiile din dosarele de corupţie, inclusiv după prezidenţiale

Diaconescu, care s-a întâlnit cu asistentul adjunctului secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Brian Yee şi cu reprezentanţi ai unor agenţii guvernamentale, a spus că oficialii americani au fost interesaţi cu precădere de "evoluţiile" din dosarele de corupţie şi s-au arătat "preocupaţi" de perspectiva "reversibilităţii" în Justiţie, după alegerile prezidenţiale din noiembrie.

De altfel, conform lui Cristian Diaconescu, oficialii de la Washington şi-au exprimat speranţa că procesul electoral din România va fi democratic şi va asigura continuitatea parteneriatului strategic bilateral.

Un mesaj comun al interlocutorilor americani s-a referit şi la consolidarea instituţiilor, în sensul că "soliditatea" acestora vor face ca România să fie un parterner "şi mai de încredere" pentru SUA, a spus fostul ministru de Externe, adăugând că discuţiile au fost în cheia "Noi ne bazăm pe voi şi dorim ca şi voi să vă bazaţi pe noi".

Cristian Diaconescu, în prezent preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, a mai avut întâlniri la Universitatea George Washington şi cu fostul ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici