Diana Şoşoacă, avertizată de Facebook pentru că a postat materiale de propagandă rusă

Şoşoacă crede că Iohannis va băga România în război cu Rusia prin semnarea unui acord de cooperare militară cu Ucraina şi cere neutralitatea ţării în privinţa conflictului ruso-ucrainean. Compania META a avertizat că Şoşoacă a postat un material care face propagandă rusă, comentariul acesteia cuprinzând un link către Sputnik.

60080 afișări
Imaginea articolului Diana Şoşoacă, avertizată de Facebook pentru că a postat materiale de propagandă rusă

Diana Şoşoacă, acuzată de propagandă rusă pe Facebook

Senatorul independent cu puternice convingeri naţionaliste, Diana Şoşoacă, militează pentru neutralitatea României în privinţa războiului ruso-ucrainean. 

Şoşoacă a postat pe Facebook un comentariu  -"UNICUL SENATOR care a luat poziţie fermă împotriva implicării României în conflictul ruso-ucrainian. NEUTRALITATE!!!", precum şi un link către un site naţionalist care îi dă dreptate senatoarei. şi încă unul care face trimitere către Sputnik, un site interzis în UE pentru propagandă rusă. 

Sputnik nu mai poate fi în prezent accesat în România datorită interdicţiilor impuse de companii şi guverne care au condamnat crimele şi ororile comise în Ucraina de forţele armate ale regimului putinist. 

Şoşoacă declară că ”Nici nu vreau să îmi închipui ce s-ar întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligaţi să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici, cred că ne spulberă de pe faţa pământului. Consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situaţia geopolitică la acest moment. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat promulgarea Acordului de cooperare militară dintre România şi Ucraina. Astfel că, începând cu data de 16 iulie, s-a dat undă verde legal la punerea în practică a ”planului nebun” al Statelor Unite ale Americii pentru această parte din Europa, prin constituirea unei viitoare armate comune româno – ucrainene ”. 

Compania META a etichetat comentariul  cu următorul avertisment - Acest link provine de la un editor despre care Facebook consideră că poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al guvernului rus.

Conducerea reţelei de socializare Facebook încearcă încă din 2018 să combată orice formă de propagandă naţionalistă sau conservatoare care serveşte pentru interesele Federaţiei Ruse. Adoptarea legislaţiei GDPR de către UE a fost realizată pentru a preveni o altă tentativă a serviciilor ruse şi a trollilor angajaţi de aceştia să mai manipuleze utilizatorii cu propagandă naţionalistă şi pro-rusă, folosindu-se de datele confidenţiale ale acestora.  

În 2016, graţie unor trolli rusofili care au distribuit informaţii şi ştiri false pe Facebook, mulţi britanici au votat pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, provocând 4 ani de negocieri dure pentru realizarea unui acord, rezultând deteriorarea economiei britanice ca urmare a Brexitului. 

Tot în 2016, trollii ruşi i-au convins pe majoritatea alegătorilor republicani să-l voteze pe Donald Trump, un afacerist excentric izolaţionist care considera NATO şi UE drept entităţi învechite, şi care purta relaţii de bună prietenie cu Putin, fiind acuzat pentru că Rusia l-ar fi ajutat să câştige alegerile prezidenţiale. În prezent, fostul preşedinte este suspendat permanent de pe Facebook şi Twitter din cauza instigării la asaltul asupra Capitoliului.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici