Directorii SRI şi CIA au discutat despre relaţiile dintre Servicii şi despre cooperarea viitoare

Directorul SRI a primit marţi o delegaţie a CIA condusă de directorul John O. Brennan, cu care a discutat despre relaţiile dintre cele două Servicii, despre cooperarea în prevenirea terorismului şi a securităţii energetice şi cibernetice, precum şi despre viitorul relaţiilor bilaterale.

461 afișări
Imaginea articolului Directorii SRI şi CIA au discutat despre relaţiile dintre Servicii şi despre cooperarea viitoare

John O. Brennan, George Maior (Imagine: SRI)

Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Sorin Sava, directorul SRI, George Maior, împreună cu conducerea Serviciului, a primit marţi o delegaţie a CIA condusă de directorul John O. Brennan.

"Directorul SRI şi directorul CIA au analizat, în întâlnire, stadiul parteneriatului dintre cele două Servicii de inteligence şi şi-au exprimat satisfacţia faţă de nivelul cooperării dintre SRI şi partenerul american în domenii fundamentale de interes reciproc precum prevenirea şi combaterea terorismului, securitatea cibernetică, securitatea energetică, precum şi contracararea ameninţărilor transfrontaliere", a declarat Sava, pentru MEDIAFAX.

El a adăugat că s-a discutat şi despre coordonatele viitoare de cooperare.

"De asemenea, a fost apreciat nivelul ridicat de interoperabilitate în cadrul relaţiilor bilaterale şi s-au conturat viitoarele coordonate ale cooperării prin schimb reciproc de informaţii, precum şi angrenarea în operaţiuni comune", a spus Sava.

John O. Brennan a fost primit şi de preşedintele Băsescu, ocazie cu care a declarat că serviciile româneşti de informaţii, SIE şi SRI, sunt "cu adevărat remarcabile" şi sunt apreciate în Statele Unite.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au fost prezenţi şi directorul SRI, George Maior, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, precum şi însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher.

Şi premierul Victor Ponta s-a întâlnit, marţi, cu directorul Central Intelligence Agency (CIA), John O. Brennan, cei doi discutând despre coperarea dintre cele două state, în cadrul parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, informează Executivul. Această întâlnire a fost organizată la la Palatul Victoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici