DISPUTĂ între ministrul Culturii şi deputatul Florin Roman privind Centenarul Marii Uniri / Lucian Romaşcanu: PNL să îl retragă pe Roman din Comisie

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va cere PNL să îl retragă pe deputatul Florin Roman din Comisia pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, după ce liberalul a susţinut că la ministrul a pus "la secret" proiectele dedicate Centenarului pentru a "şifona bani".

662 afișări
Imaginea articolului DISPUTĂ între ministrul Culturii şi deputatul Florin Roman privind Centenarul Marii Uniri / Lucian Romaşcanu: PNL să îl retragă pe Roman din Comisie

DISPUTĂ între ministrul Culturii şi deputatul Florin Roman privind Centenarul Marii Uniri / Lucian Romaşcanu: PNL să îl retragă pe Roman din Comisie

"Am citit cu stupoare declaraţia halucinantă a domnului Roman, iar comentariile meritate ar trebui sa fie într-o notă pe care, totuşi, nu mi-o permit din actuala poziţie. E posibil ca domnul Roman să fi participat, pe alocuri, la altă şedinţă aşa că vă comunic, succint, adevărul: documentele privind Centenarul nu sunt secret de serviciu, am comunicat viziunea Guvernului privind Centenarul menţionând că s-au trimis 310 proiecte dar că mi-aş dori să avem peste 1000 (discuţiile au fost mult mai ample)", a declarat ministrul Culturii, senatorul PSD Lucian Romaşcanu, la solicitarea MEDIAFAX.

Ministrul Culturii a spus că va demisiona din funcţia de şef al Comisiei, precizând că demersul va fi formalizat în prima şedinţă a plenului reunit.

"Nu ţin de scaune, în general, am alte preocupări", a spus Romaşcanu, în contextul în care liberalul l-a acuzat că "se ţine cu dinţii şi de scaunul de ministru şi de cel de şef al Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri".

Lucian Romaşcanu a afirmat că va cere PNL să îl retragă pe deputatul PNL Florin Roman din Comisia parlamentară pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

"Deşi în şedinţă s-a decis să nu politizăm o Comisie extrem de importantă, domnul Roman, cât a fost cu noi, a avut o atitudine permanent agresivă culminând cu acest comunicat. În consecinţă, având în vedere importanţa majoră pe care o are această Comisie şi nevoia de a lucra dincolo de partizanate, o sa cerem PNL să îl retraga pe domnul Roman din comisie şi să îl înlocuiască cu un parlamentar PNL deschis dialogului şi atitudinilor constructive", a spus Romaşcanu.

Vicepreşedintele Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri liberalul Florin Roman a declarat că ministrul Culturii a pus la "secret de serviciu proiectele pentru centenar cu scopul probabil de a şifona bani publici".

"Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a condiţionat prezentarea proiectelor depuse pentru manifestaţiile prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de nedivulgarea informaţiilor din documente, precizându-le membrilor Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru întregirea Neamului că acestea ar avea caracter de <<secret de serviciu>>", a spus liberalul, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Deputatul PNL susţine că Lucian Romaşcanu a afirmat că ar fi fost depuse 1.000 de proiecte, din care Departamentul Centenar şi AFCN au preselectat 321, fără a prezenta criteriile obiective în baza cărora s-a făcut această selecţie cu excluderea comisiei parlamentare din acest proces.

"Atitudinea domnului Romaşcanu îmi confirmă faptul că domnia ţine cu dinţii şi de scaunul de ministru şi de cel de şef al Comisiei, deşi este în situaţie de incompatibilitate, nu pentru organizarea judicioasă a Centenarului, ci probabil pentru sifonarea de bani publici prin proiecte date cu dedicaţie, prin încredinţare direct", a spus Roman.

Liberalul l-a "somat" pe ministrul Culturii să prezinte public proiectele depuse pentru Centenar şi să transparentizeze acest proces "ori, în caz contrar, să-şi dea demisia din Guvern", potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici