Distincţia "Bradul de argint" din partea UDMR, pentru 26 de personalităţi maghiare din Transilvania

Un număr de 26 de personalităţi maghiare din Transilvania şi Corul Maghiar Braşovean au primit, sâmbătă, înaintea şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali UDMR de la Târgu Mureş, distincţia "Bradul de argint", ce recompensează "eforturile de păstrare şi conservare a valorilor pământului natal".

393 afișări
Imaginea articolului Distincţia "Bradul de argint" din partea UDMR, pentru 26 de personalităţi maghiare din Transilvania

Kelemen Hunor a înmânat distincţia "Bradul de argint" (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a înmânat distincţia "Bradul de argint", care recompensează "eforturile de păstrare şi conservare a valorilor pământului natal", sâmbătă, înaintea şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali UDMR de la Târgu Mureş, unui număr de 26 de personalităţi maghiare din Transilvania şi unui reprezentant al Corului Maghiar Braşovean.

Printre personalităţile premiate se numără episcopul Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului Csury Istvan, episcopul auxiliar de Alba Iulia Tamas Jozsef, protopopul de rit evanghelic-luteran Zelenak Jozsef, consilierul judeţean Kelemen Marton din Mureş şi directorul Colegiului Reformat "Bolyai Farkas" din Târgu Mureş, Balint Istvan.

"În urmă cu 23 de ani, maghiarii din Transilvania au format o Uniune pentru un singul scop: redobâdirea valorilor materiale şi spirituale ale pământului natal, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. UDMR a pornit
atunci pe calea uniunii, a unităţii şi a independenţei, continuând şi astăzi pe acelaşi drum, deoarece acesta s-a dovedit a fi unul corect şi corespunzător ţelurilor noastre. În acest an, 27 de personalităţi vor fi
distinse pentru eforturile lor de păstrare şi conservare a valorilor pământului natal", a declarat Kelemen Hunor, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Premiul "Bradul de Argint", o lucrare a artiştilor plastici Janos Gyarmathy şi Levente Kiss, a fost instituit în 2002 de fostul preşedinte al UDMR Marko Bela, iar lista celor care primesc distincţia este alcătuită pe baza propunerilor organizaţiilor teritoriale UDMR şi Prezidiului Executiv al Uniunii.

Reprezentanţii CRU întruniţi sâmbătă la sediul Ansamblului Popular "Mureşul" din Târgu Mureş au pe ordinea de zi raportul preşedintelui UDMR, adoptarea regulamentelor privind desemnarea candidaţilor la alegerile pentru PE, de funcţionare ale Prezidiului Uniunii, Consiliului Permanent UDMR şi Consiliului Autonomiei Culturale. În cadrul şedinţei va fi adoptată, totodată, şi o hotărâre referitoare la politica educaţională şi de învăţământ a UDMR şi vor fi aleşi doi noi membri în Comisia Permanentă a CRU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici