Doina Pană despre suspendarea lui Klaus Iohannis: Nu vom sta cu mâinile în sân

Coaliţia va lua o decizie în privinţa suspendării preşedintelui Klaus Iohannis, deşi momentul nu este potrivit, declară vicepreşedintele PSD, deputatul Doina Pană. „Nu vom sta cu mâinile în sân”, avertizează deputatul.

579 afișări
Imaginea articolului Doina Pană despre suspendarea lui Klaus Iohannis: Nu vom sta cu mâinile în sân

Doina Pană despre suspendarea lui Klaus Iohannis: Nu vom sta cu mâinile în sân

Vicepreşedintele PSD, Doina Pană, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia şi nu a respectat deciziile Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte numirea miniştrilor.

„Cum să te declari susţinător al statului de drept, când tu nu respecţi deciziile Curţii Constituţionale? Noi de 80 de zile suntem fără doi miniştri numiţi”, a spus Doina Pană.

Întrebată dacă PSD va recurge la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, Doina Pană a răspuns că decizia va fi luată în coaliţie.

“Să ştiţi că am stat şi am analizat pe toate părţile. Dacă nu vom recurge 9la suspendare - n.r.), eu văd un caz extrem de grav. Nu văd deloc momentul potrivit, nu din motive electorale. Mai avem cinci luni din preşedinţia Uniunii Europene, cum ar da ca ţară să suspenzi preşedintele? Deşi există motive cu vârf şi îndesat în acest sens! Vom hotărî în coaliţie care va fi strategia la care vom recurge, dar nu vom sta cu mâinile în sân, asta este foarte clar. Eu nu îmi doresc această cale, pentru că suntem Guvernul fără doi miniştri de când am preluat preşedinţia Uniunii Europene şi să mai fim şi ţara fără preşedinte? Pentru că dacă îl suspendăm, ce imagine ne facem noi, ca ţară? Eu cred că dumnealui, de fapt, pe asta se bazează în momentul în care forţează atât de tare Constituţia”, a spus Doina Pană.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului a cerut o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Antena 3, că o decizie va fi luată privind calea de urmat într-o şedinţă a coaliţiei PSD-ALDE.

„Chiar dacă am venit cu altcineva cred că domnul preşedinte are ca obiectiv să blocheze activitatea Guvernului. Lucru văzut şi din faptul că mi-a fost cerută demisia de şapte ori. Toţi ochii statelor membre sunt aţintiţi asupra României. (...) E greu de prevăzut care va fi răspunsul preşedintelui, dar ştiu că în cadrul coaliţiei de guvernare e o stare de nemulţumire mare şi iritare. Vom avea şedinţă în coaliţia PSD-ALDE şi vom lua o decizie. Nu pot să spun care va fi decizia. E adevărat că şi dl Dragnea şi dl Tăriceanu sunt foarte nemulţumiţi, pentru că tot ceea ce i se reproşează Olguţei Vasilescu sunt lucruri nereale. Dacă un primar nu are experienţă în adminsitraţie, atunci cine să aibă?”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici