Dorin Cioabă: Sper ca la începutul lui iunie să fie înregistrat Partidul Alianţa Democrată a Romilor

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, spune că speră ca la începutul lunii iunie să fie înregistrat Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), actele fiind depuse la Tribunalul Bucureşti, după ce etnicii din toată ţara au reuşit să strângă peste 60.000 de semnături.

184 afișări
Imaginea articolului Dorin Cioabă: Sper ca la începutul lui iunie să fie înregistrat Partidul Alianţa Democrată a Romilor

Dorin Cioabă: Sper ca la începutul lui iunie să fie înregistrat Partidul Alianţa Democrată a Romilor (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Dorin Cioabă a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în cursul zilei s-a prezentat la Tribunalul Bucureşti la termenul avut în procesul pentru înfiinţarea Partidului Alianţa Democrată a Romilor (PADR).

"Tribunalul Bucureşti a amânat cauza pentru data de 4 iunie, pentru că mai trebuie să depunem nişte acte la dosar. Aceste acte fac referire la sediul partidului şi la alte astfel de aspecte", a declarat Dorin Cioabă.

El a explicat că speră ca următorul termen în acest proces să fie şi ultimul, iar la începutul lunii iunie PADR să fie înregistrat.

"Pe 4 iunie cred că se va termina. Sper ca atunci să fie înregistrat PADR, primul partid al etnicilor romi", a afirmat Cioabă.

El a precizat că în toate judeţele, cu ajutorul etnicilor care fac parte din Alianţa Civică Democrată a Romilor (ACDR), s-au strâns peste 60.000 de semnături pentru înfiinţarea noului partid, deşi legea cere doar 25.000.

La sfârşitul lunii martie, deputatul Elena Udrea declara că a discutat cu Dorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, precizând că PMP îşi doreşte un parteneriat benefic pentru România cu comunitatea romă, pentru integrarea reprezentanţilor acesteia.

La rândul său, Dorin Cioabă spunea că, după ce şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa un partid, a avut discuţii cu reprezentanţii mai multor partide, însă doar cei de la PMP "au fost dispuşi să colaboreze şi au cerut un draft de protocol".

De altfel, Alianţa Civică Democrată a Romilor, al cărei preşedinte este Dorin Cioabă, a trimis PMP un draft de protocol, prin care se angaja să susţină formaţiunea în schimbul a patru sau cinci locuri de parlamentari, dar şi al unor consilieri locali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici