Dorin Florea (PDL): Nu mai faceţi niciun referendum, faceţi dictatură, dracului

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea afirmă că reducerea cvorumului la referendum la 30 la sută este "periculoasă pentru România", întrucât există lideri politici cu "instincte comunistoide", transmiţându-le acestora mesajul: "Nu mai faceţi niciun referendum, faceţi dictatură, dracului".

457 afișări
Imaginea articolului Dorin Florea (PDL): Nu mai faceţi niciun referendum, faceţi dictatură, dracului

Dorin Florea (Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că reducerea cvorumului la referendum la 30 la sută nu ar fi o problemă "într-o democraţie autentică, în care instituţiile statului funcţionează", însă "e de rău" în România, unde există o serie de lideri politici cu "instincte comunistoide".

"Eu zic că-i de rău. Într-o democraţie autentică, în care instituţiile statului funcţionează, cum sunt ţările civilizate, nu-i o problemă. Într-o ţară care ţi-a demonstrat, după cea mai a dracului dictatură, că după 20 de ani (unii) oameni sunt dispuşi să conducă cu măsuri şi să-şi impună instinctele comunistoide, că-s instincte, atunci ai nevoie de 50 la sută. «Nu mai faceţi niciun referendum, măi, faceţi dictatură, dracului!», le-ai spune la astfel de oameni. Voi nu vedeţi că nu sunt în stare să conducă?", a afirmat Florea.

În opinia sa, România are "doar reacţii şi tresăriri democratice", iar reducerea cvorumului de participare la referendum, de la 50 la 30 la sută, este "periculoasă".

"Asta am văzut la liderii politici. Te iei de ei, să îi întrebi de o anumită nelegiuire - şi în momentul acela s-a stârnit comportamentul primitiv, gregar şi tot ce vreţi, de minidictator. România nu era pregătită, nici acum nu e pregătită. În felul cum merg lucrurile acum, România nu-i pregătită nici în 30 de ani", a conchis Florea.

Curtea Constituţională a respins, joi, cu majoritate de voturi, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu în cazul legii referendumului, care prevede reducerea cvorumului de participare la 30%. Noua formă a legii referendumului va putea fi aplicată peste un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici