Dragnea, despre faptul că Iohannis nu a numit ambasador în Israel: O inacţiune extrem de jignitoare

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi seară la Antena 3, că are o relaţie foarte bună cu premierul Benjamin Netanyahu, însă faptul că şeful statului Klaus Iohannis nu a numit de doi ani de zile ambasador român în Israel este „o inacţiune jignitoare” la adresa statului israelian.

182 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre faptul că Iohannis nu a numit ambasador în Israel: O inacţiune extrem de jignitoare

Dragnea, despre faptul că Iohannis nu a numit ambasador în Israel: O inacţiune extrem de jignitoare

„Eu am o relaţie foarte bună cu premierul israelian. Nu este bazată pe chestiune conomice, amândoi avem convingerea că colaborarea dintre România şi Israel poate să fie mult mai bună şi mult mai eficient. Şi acum, prietenie, neprietenie, se fac doi ani de când România nu are ambasador în Israel. Acum se trimite a treia propunere. E o inacţiune extrem de jignitoare la adresa statului israelian. Nu ştiu dacă ne dă voie DNA sau nu, dar ne consultăm, Tăriceanu, doamne premier, dl Meleşcanu. Mai trimite o solicitare la Cotroceni. Domnule, mai ştii ceva? Niciuna. Niciun porumbel, nimic. Nici la Bruxelles nu avem ambasador. În Canada şi mai sunt. Sunt o grămadă de ţări în care nu avem ambasadori”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

Întrebat dacă a discutat cineva cu preşedintele Iohannis situaţia ambasadei României în Israel, Dragnea a răspuns: „Nu ştiu. Cred că i-o fi spus doamna premier. Cred că i-a spus şi Grideanu, că doamna din Israel a venit în Guvern”.

Acesta a adăugat că „suntem praf la politica externă din cauza lui Klaus Iohannis„ şi că „în rest avem foarte mulţi specialişti, bine pregătiţi”. Liderul PSD a amintit şi de faptul că Iohannis nu a numit pe cineva la şefia SIE, decizia numirii lui Gabriel Vlase venind după un şi jumătate, timp în care serviciul a fost condus de adjunct.

„Domnule când este un om viu are păreri. Măcar ai o discuţie şi o închizi într-o săptămână. Pentru că sunt doi ani. Nu ştiu cât e Canada. În Belgia e mai mult de un an. Ce să cred despre România. Nu mai vorbim de SIE, ce or fi zis cei din cluburile din serviciile de intelligence. Nu am avut un an şi jumătate director la SIE. Cam acesta este stilul lui Iohannis. De blocaj. În rest, ţipă, pârăşte la Bruxelles, îndeamnă lumea să iasă în stradă”, a conchis Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici