Dragnea, despre intenţia PNL de a contesta la CCR legea taxelor: Lăsaţi-i să atace, să nu mai fie nici un dubiu în ceea ce priveşte ipocrizia lor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, cu privire la intenţia PNL de a ataca la CCR legea pentru eliminarea celor 102 taxe, că le va fi greu să explice că atacă un proiect pe care l-au votat, afirmând că acest demers ar arăta ipocrizia PNL, care deja are ca "instrument" Guvernul Cioloş. UPDATE PNL ia în calcul atacarea la CCR a eliminării taxei radio-tv.

854 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre intenţia PNL de a contesta la CCR legea taxelor: Lăsaţi-i să atace, să nu mai fie nici un dubiu în ceea ce priveşte ipocrizia lor

Dragnea, despre posibilitatea ca PNL să conteste la CCR legea taxelor: Lăsaţi-i să atace, să nu mai fie nici un dubiu în ceea ce priveşte ipocrizia lor

"Ultimul sfat pentru colegii de la PNL care ar fi anunţat că vor să atace la CCR această lege, dincolo de faptul că le va fi greu să explice că atacă un proiect pe care l-au votat deja, au un instrument care nu mai are nici un fel de personalitate şi anume Guvernul condus de Cioloş care atacă la CCR. Au atacat legea dării în plată, iniţiată de un parlamentar PNL, susţinută de noi, aprobată în parlament, au atacat legea conversiei, susţinută împreună şi aprobată de noi, lăsaţi-i să atace şi această lege a taxelor ca să nu mai fie nici un dubiu în ceea ce priveşte această ipocrizie", a declarat Dragnea, în plenul Camerei.

Deputaţii au adoptat marţi Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe, inclusiv taxa Radio-TV, iniţiată de Liviu Dragnea, respingând varianta comisiei de specialitate care a stabilit menţinerea taxei pentru posturile de radio şi televiziune publice.

Pentru lege s-au pronunţat 225 de deputaţi, votul fiind în unanimitate.

Liberalii iau în calcul atacarea eliminării taxei radio tv la Curtea Constituţională, a declarat, marţi, deputatul PNL Andreea Paul, după ce Camera Deputaţilor a decis, prin vot, reintroducerea acestei taxe pe lista taxelor nefiscale eliminate.

"Vom face toate demersurile pentru salvarea libertăţii de exprimare a mass- mediei publice şi a garantării autonomiei lor. (...) Art. 35 din Constituţie garantează autonomia televiziunii şi Radioului public şi se spune explicit în Constituţie că noi avem obligaţia - Parlament şi Guvern - să le respectăm. Or, ce face astăzi PSD, încalcă grav Constituţia. Vom lua în calcul şi această analiză (n.r. atacarea la CCR), dar aici juriştii trebuie să se exprime şi jurnaliştii nu vă lăsaţi încălecaţi de politică, indiferent care este culoarea ei", a declarat Andreea Paul, la Palatul Parlamentului.

Deputaţii au adoptat marţi, în unanimitate, Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe, inclusiv taxa Radio-TV, iniţiată de Liviu Dragnea, respingând varianta comisiei de specialitate care a stabilit menţinerea taxei pentru posturile de radio şi televiziune publice.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat, în plen, modul în care TVR şi Radioul Public s-au raportat la propunerea de eliminare a taxei radio-TV, propunând începând de anul viitor o taxă de 21 de lei/cetăţean pentru Radio şi de 34 de lei/cetăţean pentru TVR plătite de la bugetul de stat.

Camera Deputaţilor este for decizional, legea urmând să plece la promulgare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici