Dragnea: Există discuţii privind trecerea a 33% din Portul Constanţa la autorităţile locale

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că există discuţii privind trecerea a 33% din Portul Constanţa la autorităţile locale, care au solicitat acest lucru, el arătând că, până în acest moment, Guvernul nu a relalizat un proiect în acest sens.

139 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Există discuţii privind trecerea a 33% din Portul Constanţa la autorităţile locale

Dragnea: Există discuţii privind trecerea a 33% din Portul Constanţa la autorităţile locale (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

"Proiect nu există. Există o discuţie mai veche şi o solicitare a autorităţilor locale din Constanţa. Primăria Constanţa, Consiliul Local Constanţa are deja 20% sau 22% şi există o solicitare a autorităţilor locale din Constanţa ca acest procent să ajungă la treizeci şi ceva la sută, în aşa fel încât acolo să fie o treime autoritatea locală, o treime autoritatea centrală şi o treime acţionari privaţi, în condiţiile în care deja Fondul Proprietatea are 20%", a spus Dragnea.

"Deci, există o discuţie, dar un proiect efectiv la nivelul Guvernului, până la această oră, nu s-a realizat", a adăugat vicepremierul.

Întrebat care ar fi argumentele pentru a care autoritatea locală ar trebui să preia acest pachet de acţiuni, Dragnea a invocat faptul că aşa se întâmplă şi în cazul altor porturi importante, al arătând că veniturile la bugetul local ar creşte, ceea ce ar genera finanţare pentru proiectele din zonă.

"Întrebarea se poate pune şi invers: care sunt argumentele să nu ia autoritatea locală acest pachet de acţiuni? Pentru că, în general, majoritatea porturilor importante din Europa şi nu numai, autoritatea locală are un procent important. În condiţiile în care există un procent mai mare de acţiuni, veniturile pe care le realizează Consiliul Local sunt mai mari şi asta înseamnă că pot realiza pentru comunitatea locală mai multe proiecte, să le facă oamenilor viaţa mai bună", a mai spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici