Dragnea, întrebat ce le transmite liberalilor pentru Delegaţia Permanentă: "Gânduri bune! "

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că el crede că liberalii nu doresc cu adevărat să continue în USL şi "au inventat sau caută mereu pretexte", el spunând că le urează "gânduri bune" reprezentanţilor PNL care se vor reuni marţi seară în Delegaţia Permanentă.

216 afișări
Imaginea articolului Dragnea, întrebat ce le transmite liberalilor pentru Delegaţia Permanentă: "Gânduri bune! "

Vicepremierul Liviu Dragnea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Dragnea a fost întrebat ce mesaj le transmite liberalilor care urmează să se întrunească marţi seară în Delegaţie Permanentă.

"Gânduri bune! Un om, dacă are gânduri bune, nu face rele! Este foarte simplu", a răspuns Liviu Dragnea.

Întrebat dacă mai are speranţe că USL va rămâne unită în formula PSD-PNL, Dragnea a răspuns: "Noi sperăm să se întâmple lucrul acesta. N-am dori să se rupă USL. Sigur, dacă ne uităm cu atenţie la declaraţia domnului Atanasiu, care vrea să intre în guvern, dar îl jigneşte într-un asemenea fel pe primul-ministru, şi noi începem să avem dubii, dar noi sperăm ca în ultimul ceas colegii de la PNL, conducerea PNL să înţeleagă că USL este totuşi un proiect mai important decât alte proiecte mai mici".

Liviu Dragnea a mai fost întrebat dacă PSD este dispus să le dea liberalilor ceea ce cer, adică al doilea om în PNL să fie şi ministru de Interne şi vicepremier.

"Nu mai ştiu ce trebuie să facem, să punem un pachet cu fundiţă probabil, pentru că eu, cel puţin, nu mai vreau să văd asta. Primul ministru a spus întruna la orice post de radio, de televiziune, la orice conferinţă de presă, că e de acord cu solicitările PNL, dar şi PNL trebuie să fie de acord cu solicitările celorlalte partide. În opinia mea, eu cred că ei nu doresc cu adevărat să continue în USL şi cred că au inventat sau caută mereu pretexte", a opinat Dragnea.

El a explicat de ce PSD nu acceptă la pachet cerinţele PNL.

"Dintr-un motiv foarte simplu: USL este format din patru partide. Şi USL când a fost creat, sigur cei care au venit mai târziu în USL poate nu ştiu lucrul ăsta, dar cei care l-am creat în 2010, în noiembrie 2010 a avut loc prima întâlnire, ştim că principiile care au fost la baza acestui proiect politic nu au fost care este mai mare pentru că PSD chiar dacă este dublu ca şi mărime faţă de PNL a acceptat paritate pe liste locale, paritate pe listele parlamentare, paritate în Guvern şi chiar un număr egal de vicepremieri. Aici nu e vorba de PSD-PNL, este vorba de toate cele patru partide care trebuie respectate la fel, asta au fost principiile USL şi ele trebuie respectate", a explicat Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici