Dragnea, ironic la adresa lui Şerban Nicolae: E bine să ai aşa ceva în partid, altfel e plictiseală

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a comentat ironic retragerea lui Şerban Nicolae, spunând că e bine să existe şi astfel de membri în PSD, că altfel "ar fi foarte multă plictiseală", însă atrage atenţia că social-democraţii reacţionează "urât" la atacuri precum cele ale senatorului.

1383 afișări
Imaginea articolului Dragnea, ironic la adresa lui Şerban Nicolae: E bine să ai aşa ceva în partid, altfel e plictiseală

Liviu Dragnea (Foto: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

"Îmi cer scuze că zâmbesc. (...) Unii îşi anunţă candidatura la televizor şi şi-o retrag pe Facebook, alţii şi-o retrag prin scrisori deschise. Eu am văzut un singur coleg care şi-a luat în serios anunţul de candidatură, domnul Daniel Savu, şi chiar îl apreciez, care a trimis mail-uri sau scrisori la toate organizaţiile judeţene, spunându-le că vrea să candideze şi întrebându-i dacă îi acordă susţinere", a spus Liviu Dragnea, întrebat despre scrisoarea transmisă de senatorul Șerban Nicolae membrilor Comitetului Executiv Naţional.

Preşedintele interimar al PSD a continuat să comenteze în termeni ironici gesturile lui Şerban Nicolae, dar şi ale lui Robert Negoiţă. "E bine să ai şi aşa ceva în partid, că altfel ar fi foarte multă plictiseală. (...) Dacă vor dori, putem să facem şi numiri pentru funcţia de preşedinte. Facem un concurs de scrisori", a spus, zâmbind, Dragnea.

Acesta a arătat că atacurile lui Şerban Nicolae sunt pe modelul fostului senator PSD Mircea Geoană, care la rândul său a criticat regulile Congresului partidului. "Mi se pare o echipă eficientă şi foarte interesantă. Ce să fac mai mult? Nu pot să rog pe nimeni să rămână candidat, nici nu pot să-l forţez", a spus Dragnea.

Liderul interimar al PSD a răspuns şi acuzaţiilor lui Şerban Nicolae privind lipsa de transparenţă a acestor reguli, arătând că majoritatea covârşitoare a membrilor CExN le-au votat, iar acum nu poate veni nimeni să ceară "nestatutar" ca prevederi aprobate să fie schimbate, chiar înainte de Congres.

Şerban Nicolae critica şi organizaţiile care şi-au arătat deja sprijinul pentru Liviu Dragnea, în condiţiile în care liderul interimar al PSD nu a anunţat încă oficial că va candida. "Nu-mi dau doctoratul în Şerban Nicolae şi, dacă are aceste frământări foarte mari, poate ataca la Curtea Constituţională şi poate face plângere penală colegilor care au îndrăznit să-şi exprime un punct de vedere politic", a spus Dragnea.

"Mai sunt, din păcate, colegi care nu au înţeles cum reacţionează partidul. Membrii PSD reacţionează foarte urât şi nu agreează absolut deloc astfel de atitudini, când un membru de partid atacă alţi membri de partid sau atacă instituţii ale partidului", a mai spus Dragnea, precizând însă că nu se impun sancţiuni în partid.

Liviu Dragnea a mai adresat un apel către liderii PSD să candideze, dar să facă acest demers într-un mod serios şi să nu-şi retragă candidaturile după două zile.

Senatorul PSD Şerban Nicolae, care anunţase că intenţionează să candideze la şefia partidului, a renunţat la demers, transmiţând o scrisoare critică la adresa conducerii PSD în care acuză că organizarea Congresului este "profund viciată" şi cere stoparea întregiii proceduri, potrivit unor surse PSD.

Şi Robert Negoiţă a anunţat, miercuri seară, într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook, că îşi retrage intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici