Dragnea s-a alăturat discuţiilor pe buget. Liderul PSD va decide dacă merge la întâlnirea cu primarii

Liviu Dragnea a ajuns, la ora transmiterii acestei ştirii, la Parlament, acesta alăturându-se discuţiilor despre buget. În biroul său este deja Călin Popescu Tăriceanu. Liderul PSD urmează să decidă dacă va merge la sediul AMR la ora 14.00, au spus surse politice, pentru MEDIAFAX.

500 afișări
Imaginea articolului Dragnea s-a alăturat discuţiilor pe buget. Liderul PSD va decide dacă merge la întâlnirea cu primarii

Dragnea s-a alăturat discuţiilor pe buget. Liderul PSD va decide dacă merge la întâlnirea cu primarii

Pe de altă parte, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu nu va merge la întâlnirea Asociaţiei Municipiilor, au precizat sursele citate.

Primul ajuns la Parlament pentru întâlnirea coaliţiei despre bugetul pentru 2019 a fost Varujan Vosganian, vicepreşedintele ALDE

Reprezentanţii UDMR au participat şi marţi la întâlnirea cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu de la Parlament pe marginea bugetului pentru 2019. După discuţii care s-au întins pe tot parcursul zilei, liderii coaliţiei au stabilit o a treia zi de întrevederi, miercuri, de la ora 10.00.

Participarea UDMR la discuţii vine în contextul în care preşedintele Uniunii Kelemen Hunor spunea, la începutul săptămânii, că forma actuală a proiectului de buget are nişte probleme serioase, mai ales în zona administraţiei locale, că o să fie adoptat cu întârziere.

Referitor la buget, Guvernul ar avea în lucru varianta de a distribui către administraţiile locale cote părţi din impozitul pe venit au spus surse politice, pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor, în cadrul discuţiilor despre bugetul pentru 2019, în ceea ce priveşte sumele pentru administraţiile locale, a fost abordat modul de repartizare a sumelor colectate din impozitul pe venit la nivelul fiecărui judeţ.

Astfel, Guvernul ar avea în vedere următoarea variantă de lucru: 60% din impozitul pe venit sa fie direcţionat catre primarii, 15% din impozitul pe venit sa fie direcţionat către consiliile judeţene, 20% din impozitul pe venit sa fie direcţionat in vederea echilibrării bugetelor locale şi 5% din impozitul pe venit sa fie direcţionat in mod egal către judeţe de către ministerul Finanţelor.

La întâlnirile de luni şi marţi, niciunul dintre participanţi nu a făcut declaraţii de presă.

Potrivit unor surse, Guvernul ar urma să adopte bugetul pentru acest an, într-o şedinţa de vineri, premierul Viorica Dăncilă fiind plecată la Bruxelles, miercuri şi joi, pentru a participa la conferinţă „Lupta împotriva antisemitismului”, organizată de România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici