Dragnea vrea ca aleşii locali să poată fi în CA la societăţi comerciale subordonate. Iohannis şi Nicuşor Constantinescu nu ar mai fi incompatibili

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, joi, la Constanţa, că se doreşte modificarea legii pentru ca aleşii locali care sunt reprezentanţii comunităţii respective în cadrul unei societăţi comerciale să nu mai fie consideraţi incompatibili. Printre cei aflaţi în astfel de situaţii se numără primarul Sibiului, liberalul Klaus Iohannis şi preşedintele CJ Constanţa social-democratul Nicuşor Constantinescu.

263 afișări
Imaginea articolului Dragnea vrea ca aleşii locali să poată fi în CA la societăţi comerciale subordonate. Iohannis şi Nicuşor Constantinescu nu ar mai fi incompatibili

Liviu Dragnea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am şi iniţiat de mai mult timp un proiect de modificare a acestui act normativ pentru că mi se pare incorect şi lipsit de noimă să nu dai posibilitatea unei comunităţi să-şi pună reprezentanţi într-o societate comercială pentru dezvoltarea acestei comunităţi din partea comunităţii. Este o prevedere mai mult decât incorectă, este nedreaptă şi această lege trebuie modificată şi clarificată şi am iniţiat această procedură, este în continuare la Ministerul Justiţiei", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Constanţa, vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Întrebat dacă noile modificări se pot aplica retroactiv, vicepremierul a spus că nu crede că acest lucru va fi posibil.

"Nu sunt constituţionalist, nu sunt nici jurist, este posibil să nu, pentru că din câte ştiu o lege nu-şi produce efecte decât de la momentul intrării în vigoare. Până la urmă măcar să limpezim această situaţie", a mai spus Liviu Dragnea.

El a menţionat că a fost o exagerare atunci când a fost introdusă această prevedere în lege şi că ANI doar aplică legea.

"Încercăm să schimbăm legislaţia, se fac tot felul de negocieri cu tot felul de instituţii să încercăm să-i convingem că nu asta este problema României. Am vorbit cu foarte mulţi oficiali străini, nu vreau să le dau numele, lor le este foarte greu să înţeleagă cum apare o incompatibilitate între public şi public, cum apare conflict de interese între public şi public, conflictul de interese apare atunci când interferează publicul cu privatul şi oamenii nu înţeleg. Aici cred că a fost o exagerare atunci când a fost introdusă prevederea aceasta în lege şi asta nu e problema ANI, ANI este instituţia care a aplicat legea, izvorul acestei nedreptăţi îl reprezintă prevederile din lege şi sper că le vom modifica", a menţionat Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici