Ducaru: NATO a reafimat ţinta de a investi în jur de 20% din bugetele de Apărare pentru echipamente

Asistentul secretarului general al NATO, Sorin Ducaru, a declarat, vineri, că în cadrul summit-ului s-a reafirmat o ţintă importantă, aceea de a investi în jur de 20% din bugetele de Apărare pentru echipamente şi capabilităţi relevante care sunt legate şi de implementarea planului de acţiune adoptat

107 afișări
Imaginea articolului Ducaru: NATO a reafimat ţinta de a investi în jur de 20% din bugetele de Apărare pentru echipamente

Ducaru: NATO a reafimat ţinta de a investi în jur de 20% din bugetele de Apărare pentru echipamente

Întrebat despre implicarea financiară pentru ţările din planul de acţiune rapidă, asistentul secretarului general al NATO a precizat că nu cunoaşte detaliile specifice legate de implementarea acestui plan de acţiune şi că discuţia a fost purtată în termeni mai generali, mai strategici, politici.

”Există un angajament al statelor aliate de a creşte investiţiile în domeniul Apărării pentru acele state care sunt la acel nivel de 2%, să nu îl coboare şi să-l menţină”, a spus Ducaru, iar pentru cei care nu au acest nivel atins, să-l crească gradual, în funcţie şi de situaţiile economice şi de depăşirea situaţiei de criză.

Ducaru a adăugat că se doreşte, astfel, ca la orizontul viitoarei decade să atingem acele ţinte, precizând că NATO ”mai era o ţintă importantă, şi anume aceea de a investi în jur de 20% din bugetele de Apărare pentru echipamente, pentru capabilităţi relevante care sunt legate şi de implementarea acestui plan de acţiune”.

”Acest 20% este o reafirmare a unei ţinte care a mai fost inclusă printre obiectivele militare, dar care acum a primit atenţie politică”, a mai declarat oficialul NATO.

El a mai spus că nu s-a estimat o investiţie totală a aliaţilor NATO în ceea ce priveşte planul de acţiune şi că aceasta va depinde de modul în care fiecare stat membru va reuşi să-şi ajusteze investiţiile astfel încât să se ajungă la acele ţinte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici