Duşa: De Ziua Armatei inaugurăm, în Rusia, un cimitir al militarilor români decedaţi în această ţară

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat, vineri, că, în 25 octombrie, de Ziua Armatei, va fi inaugurat în localitatea Rososka, din regiunea Volgograd, un cimitir al militarilor români decedaţi pe teritoriul Rusiei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1810 afișări
Imaginea articolului Duşa: De Ziua Armatei inaugurăm, în Rusia, un cimitir al militarilor români decedaţi în această ţară

Duşa: De Ziua Armatei inaugurăm, în Rusia, un cimitir al militarilor români decedaţi în această ţară

Mircea Duşă a fost întrebat, vineri, de jurnalişti, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, ce relaţii are România cu Rusia.

"Din punct de vedere militar, nu avem nicio relaţie. Am găsit înţelegere să avem acces la mormintele eroilor români, militarilor care au decedat în Rusia şi există un acord privind gestionarea monumentelor. În premieră, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, vom inaugura un cimitir al militarilor români decedaţi pe teritoriul Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial. Am şi investit vreo 680.000 de lei în amenajarea acestui monument şi, pe 25 octombrie, vom inaugura acest monument", a spus Duşa.

Potrivit acestuia, inaugurarea va avea loc în localitatea Rososka din regiunea Volgograd, iar la festivităţi va participa o delegaţie a Ministerului Apărării şi a Ministerului de Externe.

Duşa a spus că el va participa la ceremoniile de Ziua Armatei organizate la Carei, judeţul Satu Mare, în timp ce la Rososka va merge un secretar de stat din MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici