Eckstein: Kelemen este favorizat în campanie. Kelemen îl acuză pe Eckstein de "demagogie ieftină"

Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter a declarat, sâmbătă, că ministrul Culturii, Kelemen Hunor, este privilegiat în campania electorală pentru preşedinţia UDMR, iar la rândul său Kelemen îl acuză pe Eckstein de "demagogie ieftină".

14 afișări
Imaginea articolului Eckstein: Kelemen este favorizat în campanie. Kelemen îl acuză pe Eckstein de "demagogie ieftină"

Eckstein: Kelemen (Foto) este favorizat în campanie. Kelemen îl acuză pe Eckstein de "demagogie ieftină" (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Eckstein Kovacs Peter a declarat, la Sfântu Gheorghe, într-o conferinţa de presă comună cu Kelemen Hunor, că niciunul dintre candidaţii pentru preşedinţia Uniunii nu ar trebui favorizat.

"Am propus un cod etic care conţine principii, respectiv să nu fim preocupaţi de situaţia familială a unuia sau a altuia, lucruri de acest fel. Să nu promitem favoruri, să nu intimidăm. (...) Este şi un capitol care vorbeşte despre egalitatea de şanse. Şi aici am stipulat câteva prevederi. E normal, dacă vorbim de egalitate de şanse, să nu folosim aparatul UDMR în campanie sau dacă îl folosim, să îl folosim toţi, pe bază de egalitate. Să spunem răspicat că votul nu poate să fie decât personal, că nu există mandat imperativ. Sunt lucruri absolut de bun simţ", a spus Eckstein.

El a adăugat că în această campanie electorală se poate constata că unul dintre candidaţi, respectiv Kelemen Hunor, este privilegiat.

"Eu cred că în această campanie electorală într-adevăr unul dintre candidaţi are o situaţie privilegiată şi asta se manifestă. Mie mi se pare impardonabil ca domnul Kovacs Peter, responsabil cu organizarea Congesului, să îşi permită ca pe blog şi deschis să facă campanie pentru domnul Kelemen Hunor. Nu mi se pare corect deloc, noi toţi (candidaţii - n.r.) suntem ai UDMR. Ceea ce mie mi se pare absolut nepotrivit este că liderii de filiale sunt cu frica în sân", a spus Eckstein Kovacs Peter.

La rândul său, Kelemen Hunor a declarat că nu se poate vorbi de intimidare, întrucât nimeni nu a intimidat pe nimeni.

"Nu se poate vorbi de intimidare, nimeni nu a intimidat pe nimeni. Nu văd niciun lider UDMR cu frica în sânge şi nu cred că sunt oameni care pot fi influenţaţi şi care pot fi intimidaţi. Este o demagogie ieftină, eu nu cred că despre aşa ceva ar trebui să vorbim, ci despre programe. Eu nu prea vorbesc despre domnul Eckstein fiindcă nu am despre ce vorbi. Mă bucur că el vorbeşte despre mine, asta înseamnă că persoana mea pentru el este destul de importantă. (…) Eu când vorbesc, vorbesc despre ceea ce fac eu, ce propun eu şi ce sunt eu", a spus Kelemen Hunor.

Olosz Gergely şi Eckstein Kovacs Peter, candidaţi la funcţia de preşedinte al UDMR, au semnat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, un cod etic pentru alegerile privind şefia UDMR, cei doi propunând astfel o campanie electorală internă corectă.

La şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR, care s-a desfăşurat, în 11 decembrie 2010, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, Marko Bela a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat la şefia Uniunii.

În schimb, consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, şi-au anunţat candidaturile pentru preşedinţia UDMR.

Miercuri, liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely, a anunţat oficial că va candida pentru preşedinţia Uniunii, el susţinând importanţa unei reforme de "profunzime" în cadrul formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici