Elena Băsescu a salutat, în Parlamentul European, înfiinţarea Ministerului fondurilor europene din România

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a salutat, în plenul PE, înfiinţarea, săptămâna trecută, a Ministerului fondurilor europene, ea apreciind că, în contextul crizei actuale, fondurile europene reprezintă o garanţie împotriva dezechilibrelor economice provenite din zona euro.

327 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu a salutat, în Parlamentul European, înfiinţarea Ministerului fondurilor europene din România

Elena Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Aş dori să încep prin a saluta înfiinţarea în România, săptămâna trecută, a Ministerului fondurilor europene, care va coordona managementul acestora în aparatul administrativ. La ora actuală, România şi Bulgaria se află în dificultate în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor, în special în privinţa protecţiei mediului", a spus Elena Băsescu.

Ea a reamintit în discursul din plenul PE că, în iunie, Comisia Europeană a încetat plăţile pentru Axa 2 a POR pentru România.

"Raportul Comisiei se referă în special la deficienţele semnalate în sistemul de achiziţii publice, utilizat pentru distribuirea lor. În contextul crizei actuale, aceste fonduri reprezintă o garanţie împotriva dezechilibrelor economice provenite din zona euro", a spus europarlamentarul PDL.

Elena Băsescu a apreciat că modul de absorbţie a fondurilor structurale poate fi îmbunătăţit şi prin cooperarea regională între state vecine.

Totodată, ea a spus că, în contextul pregătirii perspectivei financiare multianuale, anul 2012 este decisiv pentru faza de implementare a proiectelor finanţate de fonduri europene.

Parlamentul României a aprobat, săptămâna trecută, propunerile transmise de premierul Emil Boc de completare a structurii Guvernului, prin înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene şi numirea lui Leonard Orban la conducerea instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici