Elena Băsescu a studiat part time la James Madison University

Elena Băsescu a urmat două semestre în regim part time, în toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003, la James Madison University în SUA, ceea ce nu înseamnă că a absolvit cursurile acestei instituţii de învăţământ, aşa cum a susţinut tatăl său, preşedintele Traian Băsescu, într-o emisiune televizată.

219 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu a studiat part time la James Madison University

Elena Băsescu a studiat part time la James Madison University (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Hotnews, care îi citează pe reprezentanţii James Madison University, Elena Băsescu a urmat două semestre în regim part-time în Statele Unite, în toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003.

"Elena Băsescu a fost student part-time la James Madison University în timpul semestrelor din toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003. Ea nu a obţinut o diplomă JMU. Acest student s-a înscris la nouă ore-credit pentru ambele semestre, din toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003. JMU consideră că un student este full-time când se înscrie la 12 ore-credit sau mai mult", se arată în răspunsul oficial al Universităţii James Madison din Statele Unite trimis HotNews.

Elena Băsescu şi-a petrecut ultimul an de facultate la James Madison University 

Universitatea Româno-Americană susţine că Elena Băsescu şi-a petrecut ultimul an de facultate la JMU în cadrul unui schimb de studenti. Cu toate acestea, în CV-ul Elenei Băsescu de masterand la SNSPA scrie că a studiat doi ani în America, nu unul singur.

Secretarul general al Universităţii Româno-Americane, Marin Georgescu, a explicat pentru HotNews cum a ajuns Elena Băsescu în Statele Unite: "Noi avem un program de schimb de studenţi cu Universitatea James Madison. Elena Băsescu a intrat în acest schimb de studenţi în ultimul an de facultate. Ea a studiat acolo un an, adică două semestre. La întoarcere, o parte din materii şi examenele date acolo s-au echivalat, dar numai acele discipline care se regăsesc la ambele universităţi. În rest, a fost nevoită să susţină examene".

Studiile din Statele Unite nu sunt menţionate pe diploma de absolvent

Georgescu a mai spus că studiile din Statele Unite nu sunt menţionate pe diploma de absolvent a mezinei preşedintelui.

"Nu se poate spune că a terminat în Statele Unite. Elena Băsescu a susţinut licenţa la Universitatea Româno Americană", a declarat secretarul general al Universităţii Româno-Americane.

Băsescu: Fiica mea este mult mai deşteaptă decât o credeţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat  la Realitatea TV că fiica sa şi-a terminat studiile în Statele Unite.

"Fiica mea este mult mai deşteaptă decât o credeţi, e totuşi un copil care a terminat în Statele Unite, la James Madison University, şi-a echivalat studiile şi aici, vorbeşte foarte bine o limbă străină. Sunt destui pe care i-am trimis în Parlamentul European fără să vorbească", a declarat preşedintele Traian Băsescu, pe 17 martie, la Realitatea TV.

Mezina preşedintelui şi-a început studiile în 1999 la Facultatea de Relaţii Economice Interne şi Internaţionale din cadrul Universităţii Româno-Americane şi le-a terminat in 2004. Ulterior, în CV-ul depus de Elena Băsescu la SNSPA, unde urma un masterat, mezina presedintelui scrie, potrivit unor surse universitare, că a studiat în Statele Unite între 2001 şi 2003, adică doi ani, nu unul singur după cum rezultă din răspunsul universităţii James Madison pentru Hotnews.

Hotnews precizează că Elena Băsescu a terminat în anul 2004 Universitatea Româno Americană, obţinând diploma de economist. Între 2005-2007 a făcut un master la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). Lucrarea sa de masterat a avut ca temă comunicarea politică în campanii electorale. Studiul de caz ales de masterandul Elena Băsescu a fost suspendarea tatălui ei, preşedintele Traian Băsescu, la referendumul din mai 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici