DE CE IUBESC ROMÂNIA - Emil Boc: Iubesc România pentru oamenii pe care îi are

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Alba Iulia, că iubeşte România pentru oamenii pe care îi are, pentru sufletul, inima şi ospitalitatea acestora şi le-a transmis românilor că "viitorul ne duce către prosperitate chiar dacă prezentul este mai dur".

304 afișări
Imaginea articolului DE CE IUBESC ROMÂNIA - Emil Boc: Iubesc România pentru oamenii pe care îi are

Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a fost întrebat de jurnalişti la Alba Iulia, unde participă la manifestările dedicate Zilei Naţionale, de ce iubeşte România.

"Iubesc România în primul rând pentru oamenii pe care îi are, pentru căldura, pentru sufletul, inima şi ospitalitatea de care au dat dovadă întotdeauna. Iubesc România pentru bogăţiile pe care le are, pentru frumuseţile naturale pe care le are şi nu în ultimul rând iubesc România pentru istoria pe care o are. Puţine popoare se pot mândri cu o istorie precum românii, iar faptul că în decursul istoriei am reuşit să rămânem neatârnaţi am reuşit să ne conservăm limba română, am rămas în decursul secolelor ceea ce suntem. Acesta este un miracol şi un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi", a spus Boc.

Premierul a afirmat că a ales să fie de 1 Decembrie la Alba Iulia pentru că "este o zi care reuneşte aspiraţiile de secole ale românilor şi Alba Iulia este simbolul unităţii românilor".

El a adăugat că Alba Iulia este simbolul continuităţii României şi forţa ţării noastre.

"Poate mai mult ca niciodată avem nevoie de unitate şi solidaritate, iar această solidaritate în primul rând se găseşte la Alba Iulia", a spus Boc.

Întrebat ce le urează românilor cu ocazia Zilei Naţionale, Boc a spus că le transmite "La Mulţi Ani" şi să ştie că, "chiar dacă prezentul este mai dur, viitorul ne duce către prosperitate".

Manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Naţională a României au început în jurul orei 9.00 cu un ceremonial de depuneri coroane de flori la statuile lui I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului.

Dacă la debutul manifestărilor au fost aproximativ două mii de persoane, între timp numărul acestora a ajuns la aproximativ trei mii.

La manifestări mai participă ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, liderul PNL, Crin Antonescu, fostul premier Adrian Năstase, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, liderul PC, Daniel Constantin, primarul din Chişinău, Dorin Chirtoacă, liderul PNŢCD Victor Cirobea, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Ulterior, la Alba Iulia a ajuns şi preşedintele PSD, Victor Ponta.

În debutul manifestărilor, un grup format din aproximativ 300 de tineri, purtând steaguri şi fulare tricolore, au scandat lozinci prin care cereau unirea Basarabiei cu România şi au afişat două bannere mari pe care scria "Ridică-te Ştefane cu braţul tău cel sfânt şi uneşte Basarabia cu al patriei pământ" şi "Basarabia e România".

Tinerii spuneau că sunt studenţi atât din România, cât şi din Basarabia, unii dintre ei având feţele acoperite cu fulare sau eşarfe tricolore şi cântând diverse melodii patriotice.

În jurul orei 10.00, la Alba Iulia a ajuns şi premierul Emil Boc, iar în momentul în care a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul a fost huiduit de mai multe persoane din mulţime, acestea strigând şi "Hoţii".

În paralel, câteva zeci de membri ai PDL au încercat să acopere huiduielile, strigând "România, România", iar unii dintre aceştia s-au îndreptat spre cei care huiduiau, spunându-le să înceteze.

"Terminaţi măi nesimţiţilor", a strigat unul dintre bărbaţii aflaţi în zona în care erau grupaţi simpatizanţii PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici