Erdogan, întâlnire cu omologul rus Vladimir Putin

Preşedintele Rusiei şi al Turciei se vor întâlni miercuri, la marginea unui summit regional din capitala kazahă, Astana, a declarat un oficial turc pentru AFP.

747 afișări
Imaginea articolului Erdogan, întâlnire cu omologul rus Vladimir Putin

Erdogan, întâlnire cu omologul rus Vladimir Putin

Turcia, care a rămas neutră pe tot parcursul conflictului din Ucraina, are relaţii bune cu cei doi vecini ai Mării Negre: Rusia şi Ucraina.
 
Erdogan nu a comentat încă asupra atacurilor ruse în masă de luni în Ucraina, care au ucis cel puţin 19 persoane şi au rănit peste 100. Însă ministrul de externe Mevlut Cavusoglu a purtat un apel telefonic cu omologul ucrainean Dmytro Kuleba după atacuri, a declarat o sursă diplomatică turcă, fără a detalia mai multe.
 
Erdogan s-a întâlnit cu Putin în marginea unui summit regional din Uzbekistan luna trecută. Acesta încă speră să-l aducă pe Putin şi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru discuţii de armistiţiu pe care nici una dintre părţi nu le doreşte în mod deosebit, dar despre care oficialii turci insistă că sunt atât esenţiale, cât şi realiste.
 
Turcia, membru NATO, s-a abţinut să se alăture sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei.
 
Erdogan este dornic să stimuleze comerţul cu Moscova, în timp ce încearcă să stabilizeze economia turcă răvăşită în perioada premergătoare alegerilor din iunie.
 
Luna trecută, Ankara a cedat presiunilor din partea Statelor Unite şi a confirmat că ultimele trei bănci turceşti care încă procesează plăţile ruseşti cu cardul s-au oprit.
 
Decizia a urmat săptămâni de avertismente din ce în ce mai clare din partea Washingtonului pentru Turcia fie să limiteze legăturile economice cu Rusia, fie să se confrunte cu ameninţarea sancţiunilor. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici