Eugen Nicolăescu: Afirmaţiile lui Franks despre gălăgia politică, lipsite de bun-simţ şi inteligenţă

Fostul ministru al Sănătăţii şi membru în Comisia de buget a Camerei, deputatul PNL Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile şefului misiunii FMI, Jeffrey Franks, privind gălăgia politică din România sunt lipsite de bun-simţ şi de inteligenţă.

174 afișări
Imaginea articolului Eugen Nicolăescu: Afirmaţiile lui Franks despre gălăgia politică, lipsite de bun-simţ şi inteligenţă

Eugen Nicolăescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Afirmaţiile domnului Franks sunt lipsite de bun-simţ, de inteligenţă, de raţionalitate şi sunt simple declaraţii politice. Cred că domnul Franks ar trebui să-şi ceară scuze pentru atitudinea impardonabilă pe care o are şi să înţeleagă că parlamentarii, ca reprezentanţi ai poporului, au datoria să apere interesele acestuia şi să comenteze erorile economice pe care le fac guvernanţii. O eroare economică face şi domnul Franks în România", a spus Nicolăescu.

El a catalogat drept grav faptul că un funcţionar internaţional precum Jeffrey Franks face aprecieri de natură politică şi l-a criticat pe şeful misiunii FMI în România pentru că se comportă ca un susţinător al Guvernului Boc şi ca un angajat al preşedintelui Băsescu.

"Atât timp cât Jeffrey Franks a ajuns un susţinător făţiş al Guvernului României şi se comportă ca un angajat al lui Traian Băsescu, cred că această declaraţie nu este surprinzătoare. Grav este că un funcţionar internaţional face aprecieri de natură politică, grav este că un asemenea funcţionar îşi arogă dreptul să critice clasa politică românească, singura responsabilă în faţa poporului", a subliniat Nicolăescu.

Gălăgia politică din România şi problemele din restul Europei sunt motivele principale pentru care încrederea populaţiei nu a revenit, dar percepţia se va schimba o dată cu revenirea economiei, creşterea salariilor şi scăderea şomajului, a declarat pentru MEDIAFAX Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici